Városlista
2024. augusztus 9, péntek - Emőd

Hírek

2013. Március 25. 14:03, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Fülöp Attila: péntekig lehet pályázni a gépkocsi-vásárlási támogatásra

Fülöp Attila: péntekig lehet pályázni a gépkocsi-vásárlási támogatásra

Péntekig lehet pályázni a gépkocsi-vásárlási támogatás idei első pályázatára - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkára egy más témában tartott hétfői budapesti rendezvény után újságírók előtt.

Fülöp Attila elmondta, használt autó vásárlásához 600 ezer, míg új autó vásárlásához 900 ezer forint támogatást ad a kormányzat, ez - mint mondta - lényegesen több, mint a korábban biztosított 300 ezer forintos segítség.
Arra is felhívta a figyelmet, hogy az idei első pályázatra már nemcsak a mozgáskorlátozottak, hanem a vakok, a gyengén látók, a hallássérültek, az autisták és az értelmi fogyatékossággal élők, illetve családtagjaik jelentkezhetnek a szociális és gyámhivataloknál.
Közölte, az új gépkocsit - akár kedvezményes kölcsönnel - vásárlók Suzuki Swift, illetve a nagyobb méretű Suzuki SX4 típusok közül választhatnak. Akik pedig használt autó mellett döntenek, 5 évnél fiatalabb gépkocsik közül válogathatnak - fűzte hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 09. 16:45, péntek | Belföld

Így készült az idei Szent István-napi kenyér

A hagyomány és a megújítás kovászából sült az idei Szent István-napi kenyér és Innovatív kenyér, amelyeket a Szent István Nap helyszínein is megkóstolhatnak a látogatók.

2024. Augusztus 09. 08:08, péntek | Belföld

KSH: júliusban 4,1 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest

2024. júliusban a fogyasztói árak átlagosan 4,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Augusztus 09. 08:05, péntek | Belföld

A hétvégén is folytatódik a melegedés

Pénteken még főleg az északkeleti országrészben fordulhat elő zápor, néhol zivatar, de szombaton és vasárnap már jellemzően napos időre lehet készülni. A hőmérséklet emelkedik, vasárnap délután már 30-36 Celsius-fok várható

2024. Augusztus 09. 08:02, péntek | Belföld

Agrárminiszter: a magyarok kenyere 2024-ben is biztosított

A kenyér mindig és mindenhol a biztonság, a jövő és a megmaradás üzenetét hordozza.