Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. November 24. 10:25, hétfő | Helyi

Gáláztak az ovisok

Gáláztak az ovisok

2003 novemberében nevezték el a környei óvodát Kormos István verses meséjének főhőséről, a piszén pisze kölyökmackóról

Azóta vált hagyománnyá, hogy ebben az időszakban ünnepelnek, bemutatkoznak a Vackor Óvoda apróságai, s kedves műsorral szórakoztatják vendégeiket.
Bár a Művelődési Ház felújítása, tavaly pedig az intézmény új épületének átadása miatt három esztendőre megszakadt a gálasorozat, péntek délután ismét folytatódott.
A gálára idén is nagy lelkesedéssel készültek a gyermekek és nevelőik, a szülők, nagyszülők pedig zsúfolásig megtöltötték a Művelődési Ház színháztermét, ahol szinte folyamatos vastaps követte a kicsik produkcióit. A Süni kiscsoportosok barátságtáncot roptak, a Napocskások tornára csalogatták a jelenlévőket, a Ficánkások egy erdei pocsolya életét játszották el, a Csiga-biga középsősök szivárványt varázsoltak a színpadra, a Nyuszi csoport hópihe táncával a telet, míg a legnagyobbak, a Katicáék a szőlőművelést, szüretelést idézték.
A vidám hangulatot utolsó fellépőként az óvónénik fokozták, akik vérpezsdítő tűztánc koreográfiával kedveskedtek a gyerekeknek, vendégeknek.
Míg az anyukák, apukák, nagyszülők számára az apróságok bájos produkciói, a szereplők részére a legnagyobb örömet (természetesen) az a hatalmas csoki torta jelentette, melyből minden gyermeknek jutott egy-egy szelet a gála zárásaként.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.