Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Április 24. 09:15, kedd | Belföld
Forrás: mti

Gáz van az IKEA egyik gázfőzőlapjával - visszahívják a terméket

Gáz van az IKEA egyik gázfőzőlapjával - visszahívják a terméket

Az IKEA javításra visszahívja az ELDSLAGA gázfőzőlapokat, mert a készülék jobb felső égőjének szén-monoxid kibocsátása meghaladja az EU-s szabályozásban megállapított mértéket, a többi égő biztonságosan használható.

Megelőző intézkedésként az IKEA díjmentes, szakemberek által végzett helyszíni hibajavítást biztosít a 2018. január 1-je előtt vásárolt összes ELDSLAGA gázfőzőlapra.

Az áruházlánc az MTI-vel kedden közölte: a belga felügyeleti hatóságok által elvégzett vizsgálat megállapította, hogy a termékek jelenlegi állapotának tűz- illetve robbanásveszély kockázata nem magasabb a megengedettnél. Az IKEA nem értesült semmilyen ezzel kapcsolatos esetről. Az érintett gázfőzőlapokat kizárólag Európában árusítják.

A tájékoztatás szerint a beszállítói oldalon, emberi mulasztás miatt nem a megfelelő gázbefecskendező került a készülék gyors és nagyteljesítményű gázégőjébe.

Arra kérik a vásárlókat, hogy akik 2018. január 1-je előtt vásárolták az ELDSLAGA gázfőzőlapot, mostantól semmiképpen ne használják a jobb oldalon, felül elhelyezett gyors és nagyteljesítményű égőt mindaddig, amíg a szervizelést el nem végzik a készüléken. Az összes többi égő biztonságosan használható.

Az érintett főzőlapot Svédországban, Norvégiában, Dániában, Finnországban, Izlandon, a Cseh Köztársaságban, Horvátországban, Litvániában, Szerbiában, Oroszországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Írországban, Olaszországban, Portugáliában, Ausztriában, Németországban, Belgiumban és Franciaországban árusítják -írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.