Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Október 25. 19:45, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Generali: ezer forintos benzinárig használná kocsiját a többség

Generali: ezer forintos benzinárig használná kocsiját a többség

A Generali Biztosító egyik legutóbbi felmérése szerint ezer forint körüli benzinárig használná kocsiját a megkérdezett autósok 70 százaléka, a fennmaradó 30 százalék a benzinár alakulásától függetlenül mindenféleképpen autóba ülne - mondta Ilics László, a biztosító vezérigazgató-helyettese egy csütörtöki budapesti háttérbeszélgetésen.

Kiemelte: a Generali kutatásának tapasztalatai arra is rámutattak, hogy az idei kgfb-kampány során az árverseny mellett a szolgáltatások összevetése, versenye is előtérbe kerülhet a biztosítóválasztás alkalmával.
A vezérigazgató-helyettes kifejtette: az 1200 fős reprezentatív kutatás eredményei alapján a nők ragaszkodnak jobban az autós közlekedéshez. Míg a férfiak átlagosan már 663 forintos benzinár mellett döntenének alternatív közlekedési eszköz mellett, a hölgyeknél ez az árszint ezer forint felett volt.
Ilics László kiemelte: míg a Budapesten élők már 500 forint körüli benzinár mellett "letennék" az autójukat, addig a vidéki városokban és falvakban ugyanez csak ezer forintot meghaladó üzemanyagár mellett történne meg. Elmondta: feltehetően ennek hátterében a jóval nehezebben elérhető alternatív közlekedési lehetőségek állnak.
Szólt arról is, hogy a kötelező felelősség biztosításokról (kgfb) való döntés esetében az ár mellett egy fő szempontot emelt ki a megkérdezettek több mint fele, ez pedig a biztosító megbízhatósága volt (54 százalék). Emellett lényeges szempontnak bizonyult az online kötés lehetősége (47,6 százalék), a káresetekkel összefüggő ügyintézés gyorsasága (45,6 százalék), illetve a könnyen elérhető ügyfélszolgálatok (32,8 százalék).
Hozzátette: csupán a megkérdezett autósok 11,4 százaléka mondta azt, hogy az áron kívül semmilyen más szempontot nem vesz figyelembe a kgfb biztosítása megkötésekor.
Az MTI kérdésére Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke elmondta: a magyarországi "autós összkár" - a balesetek okozta közvetlen és közvetett károkat, a kiesett munkaórákat is beszámítva - becslések alapján eléri éves szinten a 700 milliárd forintot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.