Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Január 26. 00:00, vasárnap | Helyi

Gondozott fák a Csónakázó tónál

Gondozott fák a Csónakázó tónál

Városunkban több olyan park is található, ahová a tatabányaiak szívesen járnak szabadidejükben. Az itt élő szép és értékes fák gondozását folyamatos, szakszerű munkával végzik a szakemberek

A közelmúltban a Csónakázó tónál lévő park fáinak állapotát ellenőrizték, a terület bejárásakor kiderült, hogy a tó körül több idős fa teljesen kiszáradt, és sok a balesetveszélyes egyed is. Ezek gallyazását és esetleges kivágását ezért még a télen elvégzik, majd később új növényeket telepítenek a kivágott fák helyére.

A parkokban lévő faállomány állapotának javítása a balesetveszély megszüntetése miatt fontos, de a folyamatos gondozással a növények várható élettartama is megnő. A szakemberek már ősszel elkezdték a munkálatokat: a Csónakázó tónál lévő játszótér és a sétányok környezetében lévő balesetveszélyes fák szárazgallyazását végezték el, a teljesen kiszáradt példányokat pedig kivágták. A parkban található faállomány teljes körű felújítása összesen 114 fát érint, ebből 26 idős, üreges egyed kivágását tervezik a szakemberek, míg a többi gallyazása, a fára futó növények kiszedése, illetve a vasút és a tó közötti területen lévő elburjánzott cserjés ritkítása is a tervek között szerepel. Az idős, ugyanakkor kifejezetten szép példányok közül szerencsére egyet sem kell kivágni, a fák hosszú távú megőrzése érdekében itt ifjítást és szárazgallyazást végeznek majd. A kivágott fákat a brikettálóban használják fel, helyükre a későbbiekben újabb példányokat telepítenek. A munkálatokat még a télen elvégzik a szakemberek, hogy ez minél kevésbé legyen zavaró a látogatók számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya