Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2015. Június 29. 07:11, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Görög adósság - a probléma az eurózóna válságát jelzi

Görög adósság - a probléma az eurózóna válságát jelzi

A görög gazdasági problémák valójában az eurózóna konstrukciójának válságát jelzik - mondta Artner Annamária, a Magyar Tudományos Akadémia tudományos főmunkatársa az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

A szakértő arról beszélt, hogy az euróövezetben nem oldották meg az egyes országok gazdasági fejlettségbeli különbségei miatt fennálló problémákat.

Úgy fogalmazott, hogy bonyolult mechanizmusokon keresztül, de a gazdasági értelemben gyengébb tagországokból az erősebbek felé áramlik a jövedelem. "Ők képesek arra, hogy piaci pozíciójuk révén az egyik országban megtermelt jövedelmet felszívják és realizálják" - hangsúlyozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 08:32, szerda | Külföld

Kijev határozott választ vár az EU-tól a gazdatüntetések miatti ukrán-lengyel határzárra

Tájékoztatták az Európai Bizottságot az ukrán hatóságok az ukrán-lengyel határzárral kapcsolatos helyzetről, és határozott választ várnak -

2024. Február 21. 08:30, szerda | Külföld

Putyin: teljesen orosz ellenőrzés alá került a Dnyeper bal partja Herszonban

Orosz ellenőrzés alá került Krinki település a Dnyeper bal partján, Herszon megyében, ahol az ukrán hadsereg hídfőállás kiépítésével próbálkozott

2024. Február 21. 06:00, szerda | Külföld

Romániában betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára

Romániában nagy többséggel megszavazta a képviselőház kedden azt a törvénytervezetet, amely betiltja az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára.

2024. Február 16. 14:30, péntek | Külföld

Meghalt a börtönben Putyin politikai ellenfele, Alekszej Navalnij

Meghalt a börtönben Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus - közölte pénteken az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN).