Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Szeptember 20. 07:13, kedd | Külföld
Forrás: OrintPress

Görögország megint kiakasztotta a tőzsdéket

Görögország megint kiakasztotta a tőzsdéket

Míg a múlt hetet enyhe pluszban zártak hétfő virradóra ismét esni kezdtek a részvénypiacok.

Az ok, hogy a Görögország megmentését célzó hétvégi európai tárgyalás vajmi kevés sikerrel zárult, és úgy tudni a németek figyelmeztették a görögöket, hogy még további pénzügyi segítségre lesz szükségük a túléléshez. Főleg a pénzügyi részvények esnek, és szokás szerint csökken az olaj ára, drágul az arany, erősödik a dollár. Ezen a héten dönt az amerikai FED arról, hogy milyen további intézkedésekkel stimulálják a gazdaságot, és makroadatok egész sora is érkezik majd.

Az ázsiai tőzsdék meredek eséssel fejezték be a napot, kivéve a Japán tőzsdét, ahol ma nem volt kereskedés. Az esésben persze nagy szerepe volt a görögországi államcsőddel kapcsolatos aggodalmaknak. A kínai Sanghai Composite index csaknem 2 százalékos, a Hong Kong-i Hang Seng index 2,3 százalékos mínuszban zárt. Idehaza a Bux is meredek esésben indított, jelenleg is több mint 2 százalékos esésben van. A blue chipek mindegyike zuhant, 2 és csaknem 3 százalékos esések láthatóak. A forint viszont nem mutat túl nagy kilengést az euróval szemben, a jegyzések 287 forint fölött vannak, viszont a svájci frank kismértékben tovább erősödött a forinttal szemben, jelenleg több mint 238 forintot kell adni egy svájci frankért a bankközin.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.