Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2023. Július 13. 13:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Groupama: jobban aggódnak az emberek a viharok miatt, mint régebben

Groupama: jobban aggódnak az emberek a viharok miatt, mint régebben

A magyar felnőtt lakosság többsége (60 százalék) szerint az elmúlt években gyakoribbá és hevesebbé váltak a nyári viharok, ezért jobban oda kell figyelni a károk kivédésére.

A biztosító MTI-nek szerdán elküldött közleménye szerint a megkérdezettek háromnegyede naponta követi az időjárás-előrejelzéseket.

Kétharmaduk állította, hogy a sokszor kiszámíthatatlan időjárás miatt a korábbinál fontosabbá vált a vagyontárgyak védelme, megóvása. A legtöbben a jégverés okozta károktól tartanak, ezt követi a villámcsapás és az erős szél miatti aggodalom.

A Groupama felmérése szerint a többség tisztában van a veszélyekkel és óvintézkedéseket is tesz, ám az ingatlanok felkészítésében sok a hiányosság.

A kutatásban részvevők fele számolt be valamilyen hiányosságról, ami vihar esetén védtelenné teszi az otthonát. A legtöbb esetben a környező fák, bokrok vagy a tető állapotát, és a villám-, illetve túlfeszültség elleni védelem hiányát jelölték meg okként.

Berentés László, a Groupama Biztosító szolgáltatási igazgatója a közleményben kiemelte: fontos, hogy az ingatlan rendszeres karbantartásával is felkészüljünk a viharkárok, felhőszakadások vagy a jégeső okozta károk kivédésére.

A kutatás kitért arra is, hogy milyen óvintézkedéseket tesznek az emberek közvetlenül a viharok előtt. A megkérdezettek 83 százaléka választolt úgy, hogy becsukja az ablakokat és az ajtókat. Ezt követi a szabadban hagyott tárgyak elpakolása és a háziállatok biztonságba helyezése, de az autóval rendelkezők kétharmada arra is figyel, hogy biztonságos helyre álljon.

Azonban csak minden ötödik ember húzza ki elektromos eszközeit vihar előtt. Tízből négyen jelezték, hogy felkészültek áramkimaradásokra, gyertyák előkészítésével vagy az akkumulátorok feltöltésével. A válaszokból az is kiderült, hogy a nők, illetve a falun élők jóval aktívabbak a viharkárok elleni védekezésben.

A kutatást a Groupama Biztosító megbízásából az NRC Omnibusz végezte ezer, 18 és 65 év közötti korú felnőtt lakos megkérdezésével, június 7-13. között.

Címkék: biztosítás, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 09:23, vasárnap | Belföld

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését, az elindított toborzó kampányban pedig várják azokat, akik hozzá szeretnének járulni Magyarország védelméhez

2024. Június 23. 09:21, vasárnap | Belföld

Meteorológia: megdőlt az országos melegrekord szombaton

Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

2024. Június 23. 09:16, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 25. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 22. 09:47, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja