Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2012. Október 03. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Így csökkentse a toxinoknak való kitettséget

Így csökkentse a toxinoknak való kitettséget

Gombaölőszer a narancslében, arzén az almalében, a rizsben és a gabonafélékben, higany a tonhalas konzervben - ilyen és ehhez hasonló hírek látnak napvilágot manapság. Ráadásul az arzén és a higany nemcsak az élelmiszerekben van jelen, hanem a vízben, a talajban és a levegőben is. A Fox News most összegyűjtött néhány tippet, amely segítségével csökkentheti a toxinoknak való kitettséget.

A higany elkerülése érdekében mérsékelt mértékkel fogyasszon tengeri ételeket, mert különböző szintű méreganyagokat tartalmazhatnak. A higany megtalálható továbbá az izzókban, hőmérőkben, akkumulátorokban, festékekben.

Az arzént ugyanakkor szinte lehetetlen elkerülni, hiszen az élet szinte minden területén jelen van. Csökkentse a barna rizs-szirup, a rizstej és egyéb rizs alapú ételek fogyasztását. Ehelyett kevésbé toxikus ételeket fogyasszon, mint a szerves köles, ami tele van fehérjével.

A szőlő- és almalé is sok arzént tartalmazhat, ezek fogyasztását is csökkentse minimálisra. Csapvíz helyett igyon palackozott ásványvizet. Gyermekének készítsen friss bio gyümölcsöket és zöldségeket.

Mindig nézze meg, hogy a vásárolt élelmiszer honnan származik, mert például a bio eredetű rizs sem jelenti azt, hogy arzén mentes, mert a hagyományos gazdálkodási szokások nyomai évtizedekig nyomot hagyhatnak a talajban. Azonban még mindig jobb választás a bio élelmiszer, mint a hagyományos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 08:10, szerda | Életmód

Több mint nyolcvan éve a múlt vasárnap volt a legmelegebb nap a világon

Vasárnap, július 21-én mérték a legmagasabb hőmérsékletet a világon a feljegyzések kezdete, azaz 1940 óta; a globális átlagos felszíni hőmérséklet ezen a napon 17,09 Celsius-fok volt

2024. Július 23. 08:13, kedd | Életmód

Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát

Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között.