Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2013. Március 15. 20:00, péntek | Helyi

Gyerekek, beteg felnőtt életét is megmentették FRISS HÍREK!!

Gyerekek, beteg felnőtt életét is megmentették FRISS HÍREK!!

Nyolc hónapos kisbabát mentett Ácsnál az OMSZ és a Terrorelhárító Központ egyik egysége. Egy beteg gyermeket szállított kórházba a mentőhelikopter.

A gyors rendőri intézkedéseknek köszönhetően leszállhatott a mentőhelikopter ahhoz az idős férfihoz, akit autójával együtt betemetett a hó az M1-es autópályán Bábolna környékén. Életmentő gyógyszeréhez nem fért hozzá, ezért volt szükség a mentőhelikopter bevetésére. A beteg már kórházban van, már nincs életveszélyben.

Nem sokkal korábban anyát és két kisgyermekét helyezték biztonságba a rendőrök Komárom-Esztergom megyében az M1-es autópályáról. Ők is a Győr felé vezető oldalon akadtak el. Ott, ahol a viharos erejű szél újabb és újabb hótorlaszokat emel. Az anya és gyermekei is jól vannak.

Cukorbeteg román állampolgárhoz vittek segítséget a rendőrök. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság ügyelet tisztjének koordinálásával a mentő megtalálta a férfi, akit kórházba szállítottak.

A Magyar Vöröskereszt tájékoztatása szerint 16 autóval, 60 emberrel megérkezett Magyarországra az osztrák Vöröskereszt. Az elakadt járművek kimentésében segédkeznek. Hókotróik jelenleg Győrnél takarítja az autópályát, embereik pedig havat lapátolnak. Az állampolgárok mentése és az autópálya tisztítása folyamatos, de időigényes.

A rendőrség az 1-es számú főútra tereli a kamionokat az autópályáról a 94-es km szelvénynél. Győrig rendőri felvezetéssel közlekednek tovább, ahol visszatérhetnek az M1-es autópályára és folytathatják útjukat Ausztria felé.
Megnyitották az M1-es autópályát a forgalom elől a Tata-Tatabánya-Budapest útvonalon. Az 1-es számú út ismét járható Győr felé és felszabadult az Ács és Komárom közti útszakasz is.
A Komáromi Rendőrkapitányság kéri azokat, akiknek a 13-as számú főúton és az 1-es számú út komáromi szakaszán vesztegel a járművük, jelentkezzenek a Komáromi Rendőrkapitányságon, hogy autójukat és tehergépkocsijukat el lehessen szállítani.

2013. március 14. délután óta több ezer embert, autókat, buszokat szabadítottak ki a hó fogságából, többségüket a településeken megnyitott melegedőkbe vitték, ahol a települések és a Vöröskereszt ételt és védőitalt biztosít számukra. Jelenleg mintegy 1500 állampolgár várja, hogy továbbindulhasson úti célja felé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 17. 08:02, szerda | Bulvár

Több mint negyven magyarországi turista került kórházba ételmérgezési tünetekkel Romániában

Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek - közölte kedden az Adevarul hírportál.