Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 23. 07:19, csütörtök | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

Győzelemmel a legjobb százban

Győzelemmel a legjobb százban

Babos Tímea fölényes győzelemmel kezdte meg szereplését a mexikói Monterreyben zajló WTA-tornán, és sikerének köszönhetően minden bizonnyal bekerül a világ 100 legjobb játékosa közé.

A kolumbiai Bogota után a mexikói Monterreyben is megnyerte az első mérkőzését a főtáblán Babos Tímea. A Felix Promotion sportmenedzser irodával együttműködő magyar lány a 220 ezer dollár összdíjazású WTA-torna nyitányán a mexikói Ximena Hermosóval találkozott, és a kemény pályán érvényre is juttatta a világranglistán a javára meglévő több mint 200 helyes különbséget. A mérkőzés első játékát – brékkel – ugyan Hermoso nyerte meg, a folytatásban viszont egyszer sem vezetett a mexikói. Timi egyből visszavette a szerváját, majd 6:2-vel hozta a játszmát.

A második szettben Babos villámrajtot vett, elhúzott 3:0-ra, azt követően pedig nagyon vigyázott az adogatására (az egész összecsapáson egyszer veszítette el), és bár 5:2-es vezetésnél még egy pillanatra megbillent (a mexikói lány szervájánál három meccslabdát is kihasználatlanul hagyott), a következő gémet simán megnyerte, és 6:2 6:3-as győzelmével bejutott a második fordulóba.

Babos kiválóan szervált, hét ászt ütött (mindössze 3 kettőshiba mellett), az első szervái mögül a pontok 70 százalékát (43-ból 30) nyerte meg, a másodikak mögül pedig 53 százalék (19-ből 10) volt az arány. Ahogyan már említettük, Hermoso összesen egy bréket csinált, további öt bréklabdáját pedig Timi hárította. Érdekesség, hogy Babos fogadóként több pontot (27) nyert, mint riválisa adogatóként (25), az összes nyert pontok tekintetében pedig 67–47-re „diadalmaskodott”. Babos Tímea a következő körben a viadal harmadik kiemeltjével, a román Sorana Cirsteával találkozik – immár mint top 100-as játékos. A második fordulóba kerülésért ugyanis 60 WTA-pont lett a jutalma, amivel a számítások szerint a 98. helyre ugorhat előre a jövő hétfőn frissülő rangsorban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.