Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2014. Május 27. 00:00, kedd | Helyi

Hagyományteremtő nyárköszöntés Környén

Hagyományteremtő nyárköszöntés Környén

Jó a csapat! – buzdította a kevésbé bátrakat is táncra „Bulis Vili” péntek délelőtt a környei Idősek Klubja kertjében, ahol egyre vidámabbá vált a hangulat

A mintegy nyolcvan vendéget a kistérségi társuláshoz tartozó otthonokból, klubokból, Tatabányáról, Tarjánból, Vértesszőlősről és Vértessomlóról invitálták Környére azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megszínesítsék mindennapjaikat, új ismeretségeket, barátságokat kössenek.
Környén 1969 óta működik szociális ellátás a falu központjában, pár méterre a tó partjáról, gyönyörű, festői környezetben. A szociális alapszolgáltatás keretein belül szociális étkeztetést, házi segítségnyújtást, nappali ellátást és jelzőrendszeres házi segítségnyújtást biztosítanak, korábban az önkormányzat, 2008 júniusától a Tatabányai Egyesített Szociális Intézmény működtetésében.
A nyugdíjas éveket, az időskort is felelősséggel, felkészülve kell megélni, célokat, tartalommal megtölteni, ami nem könnyű feladat – hangzott el a hagyományteremtő program kezdetén Halász-Becker Anita szolgálatvezetőtől, aki köszönetét fejezte ki a jelenlegi működtető, valamint a környei önkormányzat számára a feladatellátásukhoz folyamatosan nyújtott áldozatkész segítségért.
A vendégektől azt kérte, hogy töltsék vidáman és aktívan a délelőttöt, felejtsék el a mindennapi gondokat, beszélgessenek, szerezzenek új barátokat. A vidám hangulat megteremtéséből a szikrázó napsütés és csodálatos környezet, a finom falatok, no meg „Bulis Vili” mellett természetesen maguk a résztvevők is alaposan kivették a részüket. Voltak, akik dalcsokorral érkeztek, voltak, akik rövid, humoros történetekkel, mások nótafelismerésből vizsgáztatták társaikat, többen csapatokat alkotva activityztek, az épületben kiállított faragott, horgolt, csuhéból készített kézműves remekek pedig azt jelezték, hogy bizony az időskori napok is telhetnek boldogságban, tartalmasan, értéket teremtve.
Koller Viola vértessomlói szociális gondozó a találkozás, az összetartozás üzenetét így fogalmazta meg: remélem, érzik, hogy minden szó mögött tiszta szándék áll, ami nem több, nem kevesebb, mint segítő kéznyújtás a hétköznapokon, gyertyagyújtás az ünnepnapokon. Minden hosszú út egy kis lépéssel kezdődik. Mi már sok ilyen kis lépést tettünk meg, hogy ehhez a naphoz elérkezzünk. Kívánom mindannyiunknak, hogy legyen erőnk még sok-sok kis lépést tenni EGYÜTT…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.