Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. November 26. 18:02, kedd | Kék hírek
Forrás: mti

Hamis vád és kifosztás miatt elítéltek egy tatabányai férfit

Hamis vád és kifosztás miatt elítéltek egy tatabányai férfit

Jogerősen három év két hónap börtönre ítélt a Tatabányai Járásbíróság a napokban egy férfit, aki rablással vádolta meg egy haragosát és kifosztott egy alvó mozgássérültet

– tájékoztatta a Komárom-Esztergom megyei főügyész kedden az MTI-t. Reszl Ildikó közölte: a férfi a rendőrségen bejelentette, hogy egy ismerőse egy másik ember társaságában ököllel állon ütötte, majd késsel négyszer megszúrta a karját, és elvette a pénztárcáját, amely üres volt. A feljelentés alapján csoportosan elkövetett rablás kísérlete miatt a két embert kihallgatták, 2017 júniusában pedig letartóztatták.

A férfi csaknem két hónap múlva ismerte be, hogy haragudott a két érintettre, ezért hamis feljelentést tett ellenük, a sérüléseit magának okozta. A két, hamisan megvádolt ember letartóztatását az ügyészség megszüntette.

A vádlott 2019 áprilisában Tatabányán besurrant a családok átmeneti otthonának egyik szobájába, és ellopta egy alvó mozgássérült mobiltelefonját.

A Tatabányai Járásbíróság az ügyeket egyesítette, halmazati büntetésként a különös visszaeső vádlottat hamis vád és kifosztás bűntette miatt 3 év 2 hónap börtönre ítélte. Az ítélet jogerős.

Címkék: ítélet, hamis, tatabánya, vád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.

2024. Július 11. 08:02, csütörtök | Kék hírek

Elítéltek egy orvost és asszisztensét, akik a kórházi munkájukat összemosták a magánrendeléssel

Felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést szabott ki jogerősen a Pécsi Ítélőtábla arra a szülészorvosra, aki magánpraxisában kezelt betegeit a kórházban is pénzért látta el asszisztensével 2021-ben.