Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Május 15. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Három repülő miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

Három repülő miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

Három repülő miatt riasztották kedden a Baltikumban a Magyar Honvédség Gripenjeit és a brit királyi légierő kötelékébe tartozó, az észtországi Amari repülőbázison állomásozó Eurofighter Typhoon gépeket

- közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel. Egy nappal az első baltikumi éles riasztás után ismét riasztást kaptak a magyar vadászgépek.

Ez alkalommal egy IL-22-es repülőgép és a kíséretét biztosító két SU-27-es vadászgép miatt szálltak fel a készenléti szolgálatban lévő vadászrepülők. Az orosz katonai repülőgépek nemzetközi légtérben repültek, azonban nem létesítettek rádiókapcsolatot a légi forgalmi irányítással. A magyar Gripenek és a brit királyi légierő vadászgépei a Balti-tenger délkeleti részén a riasztást követően - 8600 méteres magasságon - elfogták és azonosították az érintett légtérbe bejelentkezés nélkül belépő repülőgépeket.

Az azonosítást követően a magyar és a brit vadászgépek visszatértek bázisukra - írta a HM.

Hétfőn a Magyar Honvédség Gripenjeit a május elsején megkezdett feladat-végrehajtás óta először riasztották egy azonosítatlan repülőgép miatt. A Gripenek a Balti-tenger felett rövid időn belül azonosították, majd kivezették a légtérből azt az orosz AN-26-os repülőgépet, amely engedély nélkül lépett be a Baltikumba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.