Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Június 21. 02:20, kedd | Helyi sport

Háromszor állhatott dobogóra Papp Károly

Háromszor állhatott dobogóra Papp Károly

A bowling, tollaslabda és úszó küzdelmek zajlottak hétfőn három helyszínen a XVIII. Szervátültetettek Világjátékának harmadik napján Göteborgban, s a hármas szám a tatabányai Papp Károly számára igencsak szerencsésnek bizonyult: az

A péntekig tartó világjátékokon 55 nemzet transzplantált versenyzői 12 sportágban mérik össze tudásukat, hazánkat 46 sportoló képviseli, Komárom-Esztergom megyéből egyedül Papp Károly, aki 2008-ban kapott új vesét.

Az úszó a verseny előtt az esélyekről óvatosan nyilatkozott, hiszen – bár tavaly Dublinban, a Transzplantáltak és Dializáltak Európai Játékain egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szerzett – Göteborgban harminccal több ország versenyzői küzdenek a helyezésekért.

A bravúr és a kiváló eredmény azonban ezúttal sem maradt el. Papp Károly hétfőn 50 méteres hátúszásban ezüst, 100 méteres mellúszásban pedig bronzérmet szerzett,s a 4x50 méteres férfi vegyesváltó tagjaként is a dobogó harmadik fokára állhatott.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 15. 08:00, hétfő | Életmód

Kálid Artúr kapta a Hollósi Frigyes-díjat

Kálid Artúr kapta idén a Hollósi Frigyes-díjat; az elismerést a közönség szavazatai alapján a Hyppolit, a lakáj címszerepéért nyerte el a Kőszegi Várszínház Köz-Játék Fesztiválján.