Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2019. November 22. 00:00, péntek | Helyi

Hasznos segédlet LED izzó vásárláshoz

Hasznos segédlet LED izzó vásárláshoz

Mire figyelj a csomagoláson, ha legközelebb LED fényforrást szeretnél vásárolni? Melyik érték mit jelent, és az izzó dobozán melyik adatokra érdemes mindenképp vetni egy pillantást?

Ha legközelebb valamilyen oknál fogva LED izzót szükséges vásárolnod a boltban, akkor a fenti információk ismeretében lényegesen könnyebb dolgod lesz. Ebben a cikkben mi is szeretnénk egy kicsit megkönnyíteni a dolgod, ezért részletes segédletet biztosítunk a számodra.

Elöljáróban annyit fontos leszögezni, hogy mindig a fotót nézd meg először, és azt döntsd el, hogy az izzó formája megfelelő-e. Most pedig nézzük a többi adatot.

Watt, Lumen és méret

A Watt a fényforrás teljesítményét jelöli meg, a Lumen érték pedig a fényerő mértékét. Nagyon fontos, hogy a kettőt ne keverd össze. Értelemszerűen a nagyobb Watt érték nagyobb teljesítményre utal, míg a Lumen érték növekedése szintén erőteljesebb fényre enged következtetni az izzónál.

A legjobb párosítás az, ha az alacsony Watt értékhez kifejezetten magas Lumen párosul. Ez ugyanis azt jelenti, hogy a fényforrás kevés energia felhasználása mellett is kifejezetten nagy fényerőt biztosít.

Némileg egyértelműbb adat az izzó mérete. Értelemszerűen annak megfelelően célszerű megválasztanod, hogy mekkora hely áll rendelkezésre az elhelyezéséhez.

Fejelés, energiatakarékosság és üzemóra

A fejelés másik megfogalmazása talán ismertebb, ugyanis a foglalatot jelöli. Azt tudjuk tehát ellenőrizni rajta keresztül, hogy a megvásárolt izzó illeszkedik-e majd a foglalatba.

Az energiatakarékosság mértékét figyelembe véve azt tudhatjuk meg, hogy a fényforrás mennyire bánik takarékosan a rendelkezésre álló energiával. Itt kategóriákat fogunk találni, ezeken belül az E számít a legrosszabbnak, az A++ pedig a legjobb értéknek.

Ha pedig a LED izzó várható élettartamára vagyunk kíváncsiak, akkor az üzemórát célszerű megtekintenünk a csomagoláson.

Nézz körül az Alkonylámpa LED izzó kínálatában, biztosan megtalálod az igényeidnek legmegfelelőbbet!

A LED izzó ideális hőmérséklete, a kapcsolási ciklus és a színhőmérséklet

Az ideális hőmérséklet megmutatja, hogy a fényforrás jellemzően milyen tartományban képes hosszabb távon is megbízhatóan tenni a dolgát. A kapcsolási ciklus egyfajta várható élettartamot mutat, vagyis szám szerint hány le- és felkapcsolás várható el a fényforrástól.

A színhőmérséklet pedig azt adja vissza, hogy az adott LED izzó meleg vagy éppenséggel hideg fénnyel világít-e. Ennek a mértékegységét Kelvin-ben adják meg a gyártók. Az alacsony érték meleg fényre enged következtetni, a magas szám pedig hideg fényű izzóra utal.

Ezt mindenképp célszerű alaposabban is megvizsgálni annak érdekében, hogy a megvásárolt fényforrás eleget tegyen a tőle elvárt kritériumoknak. Nappalikban, hálószobákban a pihenéshez inkább a meleg fényű, míg munkához, olvasáshoz a hidegebb fényt kibocsátó LED izzók számítanak jobb választásnak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 12:22, csütörtök | Helyi

Ingyenes prosztatarák szűrési hónapot tartott a Bridgestone

A kampány középpontjában a rendszeres rákszűrés és az általános egészségmegóvás áll

2021. November 25. 14:02, csütörtök | Helyi

Világszínvonalú szemvizsgálat a tatabányai OptiMarkt optikában

Minden szem más és más, akárcsak az ujjlenyomat. Ez az egyéni különlegesség pedig személyre szabott korrekciós eljárásokat követel meg.

2021. November 22. 12:00, hétfő | Helyi

Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy hajléktalan ellen

Vádat emeltek egy hajléktalanként élő férfi ellen, aki januárban bozótvágóval és késsel megölte alvó ismerőseit - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2021. November 22. 08:46, hétfő | Helyi

MOVE 2021: Új mobilitási megoldásokkal alakítja át a Bridgestone és a Webfleet Solutions az elektromos flottákat

A Bridgestone EMIA és leányvállalata, a Webfleet Solutions a világ egyik legnagyobb mobilitási rendezvényén, a londoni MOVE 2021-en mutatta be, milyen megoldásokat nyújt az elektromos flották népszerűsítésére.