Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Május 21. 10:09, kedd | Helyi sport

Hat érem a TVSE sportolóinak a Nemzetközi Szenior Úszóversenyről

Hat érem a TVSE sportolóinak a Nemzetközi Szenior Úszóversenyről

A Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club, a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége és a Szentesi Üdülő központ szervezésében rendezték meg idén a XVIII. Nemzetközi Szenior Úszóversenyt

A Tatabányai Vízmű Sport Egyesület öt tagja hat érmet is szerzett a kiváló mezőnyben.
A magyar sportolók mellett Romániából, Ukrajnából, Szlovákiából és Szerbiából is érkeztek versenyzők a XVIII. Nemzetközi Szenior Úszóversenyre, melynek Szentes adott otthont. A szenior úszók közül nem hiányozhattak a Tatabányai Vízmű Sport Egyesület tagjai sem, akik hat éremmel érkeztek haza a rangos megmérettetésről, ezzel is igazolva, hogy Komárom-Esztergom megye székhelyén nemcsak kiválóan, de szép eredményeket elérve működik a szenior sport, amely – a remények szerint – egyre több embert csábít az idősebb korosztályokból mozgásra.
A TVSE Kiss Anna – Balla Marianne – Tátrai Zsuzsanna – Paksy Katalin összeállítású női vegyes váltója ezüstéremmel zárta a nemzetközi megmérettetést. Korcsoportjában Kiss Anna gyors- és hátúszásban szerzett aranyérmet, Paksy Katalin hátúszásban végzett az élen, míg pillangóban második lett, Papp Károly mellúszásban a dobogó harmadik fokára állhatott, s mellette két negyedik és két hatodik helyezéssel tért haza. Tátrai Zsuzsanna, aki áprilisban a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége a III. Rövidpályás Nyílt Szenior Úszó Országos Bajnokságán egy arany- és egy bronzérmet szerzett, ezúttal két úszásnemben ért el negyedik helyezést.
Közben Papp Károly, a TVSE sportolója a Szervátültetettek Komárom-Esztergom Megyei Egyesületének színeiben továbbra is folytatja felkészülését a nyári Dél-Afrikai Világjátékokra, melyen a magyar válogatott tagjaként szűkebb hazánkat az etei Kovács Anna, a tatai Szendi János és ő képviseli Durban-ban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 24. 08:13, szerda | Sport

Ötgólos győzelmet aratott a BL selejtezőben a Ferencváros

A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első, hazai felvonásán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

2024. Július 24. 08:12, szerda | Belföld

Profession.hu: a magyar munkavállalók elsősorban a bér alapján választanak munkahelyet

A munkavállóknak globálisan állásuk hosszú távú biztonsága a legfontosabb szempont egy állás kiválasztásánál, Magyarországon viszont a bérezés áll az első helyen

2024. Július 24. 08:10, szerda | Életmód

Több mint nyolcvan éve a múlt vasárnap volt a legmelegebb nap a világon

Vasárnap, július 21-én mérték a legmagasabb hőmérsékletet a világon a feljegyzések kezdete, azaz 1940 óta; a globális átlagos felszíni hőmérséklet ezen a napon 17,09 Celsius-fok volt