Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2014. Augusztus 24. 00:00, vasárnap | Helyi

Hatan részesültek elismerésben Környén

Hatan részesültek elismerésben Környén

Környe önkormányzata hagyományosan az augusztus 20-ai, Szent István király tiszteletére rendezett ünnepségének keretében ismeri el azok tevékenységét, akik kiemelkedő teljesítményükkel öregbítik a község hírnevét, vagy hosszú évek áldozatvállalásával vívják ki a település közösségének megbecsülését. A szerdai megemlékezésen hatan részesültek elismerésben.

A Szt. István király által megteremtett államiság már több mint ezer éve meghatározza azokat a kereteket, amelyek segítségével töretlenül fennmaradhatott Magyarország és a nagy sorscsapások után mindig sikerült talpra állnia, mindig sikerült megújulnia és fejlődnie. Az államalapító király felismerte, hogy az ország és a megteremtett magyar királyság létének, fennmaradásának egyik kulcsa a béke. Az a béke, amely a kereteit alkotja a teremtő munkának. Annak a munkának, amely alapjául szolgált és jelenleg is szolgál Magyarország fejlődésének. Hiszen béke nélkül nem adottak a lehetőségek a legegyszerűbb munkák elvégzéséhez sem – fogalmazott ünnepi beszédében Beke László, hozzátéve, hogy a sok munka mellett Környe sikerének is az a békesség és összefogás a titka, amely jellemezte a települést az elmúlt időszakban, és amely szilárd alapot biztosított a fejlődéshez, az együttgondolkodáshoz. A polgármester reményét fejezte ki, hogy a község a jövőben is megőrzi ezt a stabil összhangot: bízom benne, hogy közösen haladunk tovább azon az úton, melyen egyszer – példánkat látva – gyermekeink, unokáink ugyanígy, kéz a kézben követnek majd bennünket.
Az ünnepi gondolatok után az önkormányzat nevében Beke László és Orlovits Tímea jegyző, Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat elnöke, Környe testvértelepülése, Tardoskedd képviseletében Tóth Marian polgármester, valamint a Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Környei Németek Baráti Köre és Kultúregyesületének képviselői helyeztek el koszorút az Árpád Emlékműnél, majd Nagy Péter tiszteletes és Bedy Sándor plébános áldotta meg az új kenyeret.
A környei önkormányzat hagyományosan az államalapítás ünnepén ismeri el azok tevékenységét, akik kiemelkedő teljesítményükkel öregbítik a község hírnevét, vagy hosszú évek áldozatvállalásos ténykedésével vívják ki a település közösségének megbecsülését. A szerdai eseményen a képviselő-testület döntése alapján öten vehettek át elismerő oklevelet, Wittmann Ferencné, Rácz Gizella pedig a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet. A díjazottakat Popovics György elnök is köszöntötte, s a „Második ezredév Komárom-Esztergom megyében” című könyvvel ajándékozta meg.
A képviselő-testület határozata alapján idén a Partnerkapcsolatok Díját a Környei Német Nemzetiségi Dalkör vehette át. Környe Községért Díjban részesült a Planbau Mérnöki Iroda, a Közegészségügyi Díjat a Környei Katolikus Karitásznak ítélték a képviselők. Környe Község Gazdasági Fejlődéséért Díjjal ismerték el a Simon Méhészet tevékenységét, míg a Pedagógiai Díjjal Trézlné Staudinger Csillát tüntették ki.
Az ünnepségen Magyarország Nemzeti Erőforrás Minisztere által adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékérem elismerésben részesült Wittmann Ferencné, Rácz Gizella, aki a Környei Vackor Óvoda és Bölcsődében nyugállományba vonulásáig 41 éven át nevelte óvodapedagógusként szeretettel, hivatástudattal, felelősségérzettel a rábízott gyermekeket.
A Német Nemzetiségi Dalkör hazáról, hazaszeretetről szóló dalaival színesített megemlékezést gulyásparti és utcabál követte a sportpályán, majd este kilenc órakor a szervezők tűzijátékkal kápráztatták el a vendégeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.