Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Augusztus 25. 00:00, kedd | Helyi

Hatan részesültek elismerésben Környén

Hatan részesültek elismerésben Környén

A környei önkormányzat évek óta az augusztus 20-ai, Szent István király tiszteletére rendezett ünnepségének keretében ismeri el azok tevékenységét, akik kiemelkedő teljesítményükkel, vagy áldozatvállalásukkal öregbítik a község hírnevét. A helyhatóság azzal, hogy a nemzeti ünnepen fejezi ki számukra köszönetét, kiemelten jelezni kívánja a közösség megbecsülését. A csütörtöki eseményen hatan részesültek elismerésben.

Jövőre lesz 20 esztendeje, hogy a Millecentenáriumi Emlékparkban, az 1996-ban elkészített Árpád Emlékműnél tartja Környe Község Önkormányzata a Szent István király tiszteletére rendezett ünnepségét, melyet minden évben megtisztelnek jelenlétükkel a testvértelepülés, Tardoskedd képviselői is.
Az eseményen Beke László polgármester ünnepi beszédében – utalva a községi díjak későbbi átadására – így fogalmazott: ha kisebb mértékben is, de Szent Istvánhoz hasonlóan a mindenkori díjazottak is azon dolgoztak, hogy településünk, és ezzel együtt országunk fejlettebb, erősebb lehessen. Az általuk végzett munka is hozzájárul ahhoz, hogy Környe egy élhető település legyen, ahol van lehetőségük az itt élőknek, a letelepedni vágyóknak a fejlődésre, hogy Környe egy olyan falu legyen, ahol a fiataljaink el tudják képzelni jövőjüket, ahová mindenki – aki akár csak vendégként is fordult meg nálunk – szívesen tér vissza. Valahol ez az az érték, ami különlegessé tehet bennünket. Az, hogy hiszünk a közös gondolkodás és a közös munka erejében, s hogy az itt élőket nem csupán a lakcímkártyájukon található irányítószám köti össze, hanem az, hogy valódi és élő közösséget alkotnak, melynek tervei, céljai vannak...
Az ünnepi gondolatok és a Német Nemzetiségi Dalkör műsora után a környei önkormányzat és testvértelepülése, Tardoskedd, a helyi Német Nemzetiségi Önkormányzat, valamint a Környei Németek Baráti Köre és Kultúregyesülete képviselői helyezték el az emlékezés és kegyelet koszorúit az Árpád Emlékműnél, majd Bedy Sándor plébános szentelte meg az új kenyeret, amelyre Nagy Péter tiszteletes osztott áldást.
A környei önkormányzat évről-évre az államalapítás ünnepén ismeri el azok tevékenységét, akik kiemelkedő teljesítményükkel öregbítik a község hírnevét, vagy áldozatvállalásukkal vívják ki a település közösségének megbecsülését. A csütörtöki eseményen a képviselő-testület döntése alapján hatan vehettek át elismerő oklevelet és ajándéktárgyat Beke Lászlótól és Orlovits Tímea jegyzőtől.
Környe Község Önkormányzata a Környe Község Gazdasági Fejlődéséért Díjjal az AGC Glass Hungary Kft. tevékenységét ismerte el. A Környe Község Szolgálatáért Díjat özv. Fábián Józsefné, a Pedagógiai Díjat Nikáné Vadász Erzsébet, a Közegészségügyi Díjat Halász-Becker Anita, a Környezetvédelmi Díjat Horti Károlyné vehette át. A Partnerkapcsolatok Díjával idén a döntéshozók a Környei Németek Baráti Köre és Kultúregyesületét tüntették ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.