Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2015. November 13. 00:00, péntek | Helyi

Hatmilliárd forintos beruházás, több mint száz új munkahely

Hatmilliárd forintos beruházás, több mint száz új munkahely

Tatabányán bővíti gyárát a BD

Több mint száz, zömében felsőfokú végzettséget igénylő munkahelyet teremt a BD (Becton, Dickinson and Company) Tatabányán. A világ egyik vezető globális orvostechnológiai vállalata hatmilliárd forintos beruházást hajt végre. Az új üzemben, amelyben várhatóan 2017 elején kezdődik a termelés, gyógyászati termékek előállításához szükséges kutatási reagenseket gyártanak majd.
Az új üzemben gyógyászati termékek előállításához szükséges, magas hozzáadott értékű kutatási reagenseket gyártanak majd, melynek alapkövét 2015. november 12-én tették le a vállalat Komárom-Esztergom megyei székhelyén, a Tatabányai Ipari Parkban. A termelés 2017 elején kezdődhet el, az új üzem várhatóan 2018-ra éri el teljes gyártási kapacitását. A több mint száz új munkahely mintegy 60 százaléka a biológia, biokémia, valamint gyártás területén szerzett egyetemi, vagy posztgraduális végzettséget igénylő állás lesz. A vállalat átfogó tréningprogramot biztosít a leendő munkatársak számára. A több mint 6 milliárd forintos beruházás részbeneurópai uniós forrásból, egyedi kormánydöntésen alapuló, regionális támogatással valósul meg.
„A jól képzett munkaerőnek és a helyi döntéshozók támogatásának köszönhetően Magyarországon hosszútávra tervezünk” – mondta el az eseményen Claude Dartiguelongue, a BD Bioscience elnöke. Majd hozzátette: „Az új létesítmény elkészültével a biotechnológia területén több mint száz új munkahely jön létre.”

„Egyre több új befektető lát lehetőséget Magyarországban, emellett a már korábban hazánkat választott vállalatok is folyamatosan bővítenek. Ebbe a sorba illeszkedik BD 20,3 millió eurós beruházása is. A bővítés újabb bizonyítéka annak, hogy a képzett magyar munkaerő komoly értéket képvisel a világban” – emelte ki Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes a BD új gyáregységének alapkőletételén.

„Az Amerikai Nagykövetségnél rendkívül örülünk, hogy egy olyan patinás cég, mint a BD erősíti magyarországi jelenlétét. Úgy gondolom, hogy ez a beruházás is bizonyítja az amerikai befektetők optimizmusát, és bízom benne, hogy a következő években még tovább erősödnek az amerikai magyar kapcsolatok” – mondta Edward Loo, az Amerikai Nagykövetség követtanácsosa.
A BD 2008 óta van jelen Magyarországon, az első, üvegfecskendőket gyártó üzemüket 2010 áprilisában adták át Tatabányán. A vállalat jelenleg 650 embert foglalkoztat, és gyógyszergyártó, valamint biotechnológiai cégek számára exportál előretölthető fecskendőket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.