Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2019. November 17. 00:00, vasárnap | Helyi

Hátrányos helyzetű fiatalok továbbtanulását segíti a Becton Dickinson

Hátrányos helyzetű fiatalok továbbtanulását segíti a Becton Dickinson

Ösztöndíj lehetőséget biztosít a Becton Dickinson Hungary Kft. tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok számára, mellyel diákok a továbbtanulását, illetve későbbi pályaválasztását segítik.

A tavaly indult BD ösztöndíj program ebben az évben is folytatódik a Becton Dickinson Kft. és a Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával. Az ösztöndíjban a TSZC Fellner Jakab Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának és a TSZC Bánki Donát - Péch Antal Szakgimnáziumának összesen hét tanulója részesül, akik a 2019/2020-as tanévben havi nettó 70. 000 Forint vissza nem térítendő támogatást kapnak, melyet önkormányzati forrásból a Tatabányai Ifjú Tehetségekért Alapítvány folyósít. Az ösztöndíj feltétele a jó tanulmányi eredmény elérése és az iskola befejezése.

A rendszeres havi ösztöndíj mellett minden diák egy dedikált mentort kapott. Idén a BD munkatársai közül tizenöten jelentkeztek hét diák mentorálására, ebből hatan a közvetlen termelési környezetből, a többi mentor pedig egy-egy alkalommal előadást vagy gyárlátogatást, irodabemutatást fog tartani a diákoknak, illetve megismertetik őket különféle karrierlehetőségekkel.

Vecsernyés Csaba a BD gyárigazgatója sikeresnek értékelte a 2018-ban elindított programot, hiszen tavaly a három mentorált diák közül kettőnek sikerült a továbbtanulását ösztönözniük, és kiemelte, hogy mind a hallgatók, mind a munkatársak részéről pozitív visszajelzések érkeztek a programmal kapcsolatban. A jövőbeni terveik kapcsán elmondta: „Olyan kapcsolat építésébe kezdtünk, amelyben megosztjuk a tanulókkal tapasztalatainkat és igyekszünk olyan támogatást nyújtani, amely segíti őket hosszú távú döntéseik meghozatalában. Hagyományt kívánunk teremteni, a BD szándéka a program folytatása, illetve kiterjesztése a következő években.”

Szücsné Posztovics Ilona Polgármester Asszony beszédében hangsúlyozta; nagyon fontos, hogy legyen egy cél, melyet szem előtt tartva magabiztosan tudunk haladni terveink megvalósítása felé, ebben pedig nagy segítséget jelent az ösztöndíj. Az Önkormányzat és a Becton Dickinson Hungary Kft. együttműködésének kapcsán elmondta, hogy e kezdeményezés a diákok, a cég és Tatabánya számára is egyaránt hasznos, és az Önkormányzat a továbbiakban az ilyen jellegű gazdasági befektetések támogatását kívánja folytatni, ezért biztosította a cégvezetést az ösztöndíjprogram jövőbeni, önkormányzati támogatásáról.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 12:22, csütörtök | Helyi

Ingyenes prosztatarák szűrési hónapot tartott a Bridgestone

A kampány középpontjában a rendszeres rákszűrés és az általános egészségmegóvás áll

2021. November 25. 14:02, csütörtök | Helyi

Világszínvonalú szemvizsgálat a tatabányai OptiMarkt optikában

Minden szem más és más, akárcsak az ujjlenyomat. Ez az egyéni különlegesség pedig személyre szabott korrekciós eljárásokat követel meg.

2021. November 22. 12:00, hétfő | Helyi

Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy hajléktalan ellen

Vádat emeltek egy hajléktalanként élő férfi ellen, aki januárban bozótvágóval és késsel megölte alvó ismerőseit - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2021. November 22. 08:46, hétfő | Helyi

MOVE 2021: Új mobilitási megoldásokkal alakítja át a Bridgestone és a Webfleet Solutions az elektromos flottákat

A Bridgestone EMIA és leányvállalata, a Webfleet Solutions a világ egyik legnagyobb mobilitási rendezvényén, a londoni MOVE 2021-en mutatta be, milyen megoldásokat nyújt az elektromos flották népszerűsítésére.