Városlista
2021. október 27, szerda - Szabina

Hírek

2020. Szeptember 17. 09:32, csütörtök | Helyi

Hátrányos helyzetű gyerekeknek épült Tatabánya legújabb játszótere

Hátrányos helyzetű gyerekeknek épült Tatabánya legújabb játszótere

Új játszóteret vehettek birtokba a főleg hátrányos helyzetű családok lakta tatabányai Hatos telep legfiatalabb lakói szeptember 15-én.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Tatabánya város és a Bridgestone közös, 38.4 millió forintos beruházása rekordidő, mindössze 2 hónap alatt készült el. A „Máltai közösségi ház” melletti, egy hektárnál is nagyobb területen a kisebbeket térhálós mászóka, hinták, játszóvár és homokozó, a nagyobbakat pedig korszerű sportpálya is várja. A fejlesztésnek köszönhetően jelentősen javulnak a városrészen élők életkörülményei.

A többségében hátrányos helyzetű családoknak otthont adó tatabányai Hatos telepen eddig hiányzott egy olyan közösségi tér, amely a gyermekeknek biztonságos és önfeledt kikapcsolódást biztosít, egyúttal a fejlődésüket is segíti. Ez ösztönözte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesületet, hogy Tatabánya Megyei jogú Város és a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. támogatásával egy új játszóteret és sportpályát alakítson ki a környék gyermekei számára a Hatos telep „Máltai közösségi ház” melletti területén.

A mindössze 2 hónap alatt elkészült, 38,4 millió forintos fejlesztés eredményeként kicsik és nagyok egyaránt kellemes pillanatokat szerezhetnek a parkban: a fiatalabbakat hinta, mászóka, rugós eszközök és egy izgalmas játszóvár is várja, az idősebb korosztály számára pedig egy többfunkciós, futball- és kosarazásra is alkalmas sportpálya garantálja az izgalmakat. A park a legmodernebb szabványok szerint készült, így a gyermekek és szüleik a lehető legnagyobb biztonságban tölthetik el szabadidejüket. A Bridgestone-nak és a városnak nem ez az első olyan együttműködése, amely a településen élők életszínvonalának javítását célozta.

„A társadalmi felelősségvállalás a Bridgestone egyik legfontosabb küldetése, ezért örömmel támogatjuk azokat a projekteket, amelyek az itt élők mindennapjainak javítását célozzák” - mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya ügyvezető igazgatója. „A tatabányai Hatos telepen élők gyermekek számára eddig nem volt megfelelő helyszín a játékra. Ezzel a játszótérrel ez megváltozik. és szívből remélem, hogy sok felejthetetlen pillanatot élnek majd át a helyi fiatalok a most átadott eszközök és sportpálya által.”

„A városvezetés feladata, hogy megfelelő körülményeket biztosítson a peremterületen élő gyermekek számára is. Így az óvoda és a Máltai Szeretetszolgálat közösségi tere szomszédságában nem csak a mozgás lehetőségét teszi lehetővé a sportpálya és a játszótér, hanem az oktatás-nevelés számára is teret biztosít” – mondta Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere. „A város önerőből ilyen nagyságrendű fejlesztést nem tervezett ezen a területen, így a Bridgestone segítsége nélkül nem lett volna lehetőség az itt élő családok közösségi tereinek kialakítására.”

A Bridgestone a helyiekért
A Bridgestone a társadalmi szerepvállalása keretében már a letelepedésétől szoros, mindenben együttműködő és segítő kapcsolatot ápol a közeli önkormányzatokkal, és számos helyi intézményt segített már anyagi, illetve eszközadományokkal. Az abroncsgyár, tavaly jelentős összeggel támogatta többek között a Tatabányai Szakképzési Centrum Péch Antal Szakgimnáziumát és az Arany János Óvodát is, idén nyáron pedig a támogatásuk segítségével készült el az új játszótér Környén. A vállalat rendszeresen szervez dolgozói bevonásával önkéntes akciókat is: legutóbb a Bridgestone csapata a tatabánya önkormányzattal együttműködve figyelemfelhívó jelzéseket festettek fel a város több veszélyes kereszteződéséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 26. 08:41, kedd | Helyi

Hétmillió forintot érő hamis parfümmel furikázott

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint kétszáz üveg, hétmillió forint értékű parfümöt találtak egy személyautóban.

2021. Október 15. 00:00, péntek | Helyi

JOGpontok irodáink ÚJRA nyitva

Nyitva vannak a személyes jogsegélyt biztosító JOGpontok irodáink.

2021. Október 27. 19:28, szerda | Sport

Hibamentes versenyt kívánnék magunknak!

ERC futamon vesz részt Kronome Ákos és Pásztor a 14 gyorsot magába foglaló versenyen.