Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2013. Január 17. 08:57, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Havazás - Lezárt utak, árokba csúszott, elakadt autóbuszok Vasban

Havazás - Lezárt utak, árokba csúszott, elakadt autóbuszok Vasban

Egyre több árokba csúszott járművet kell kimenteni Vas megyében - tájékoztatta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese csütörtökön az MTI-t.

Lengyel Zsolt közölte: ahogy megélénkült az utakon a forgalom, egyre többen kérnek tőlük segítséget, mert bár a főutakat mindenhol takarítják a közútkezelő gépei, vannak akik járművükkel keresztbe fordulnak az úton vagy árokba csúsznak.
Szombathely határában, az elkerülő út és a vépi út körforgalmú csomópontjánál, valamint Kőszegszerdahelyen és Vámoscsaládnál is autóbusz akadt el, csúszott árokba, de senki nem sérült meg a balesetekben.
Kecskés Péter, a Magyar Közút Kht. ügyeletese elmondta: több alsórendű utat is le kellett zárni a megyében a havazás és az egyre jobban erősödő szél miatt, amely megyeszerte okoz hóátfúvásokat.
Lezárták a Karakó és Jánosháza, a Kemenessömjén és Rönök, a Mersevát és Kemenesszentmárton, valamint a Boba és Nemeskocs közötti utat, teljesen elzárt település azonban egyelőre nincs a megyében.
Bérbaltavárnál egy alsórendű úton két teherautó próbálta kikerülni egymást, de mindkettő az árokba futott, jelenleg is tartó műszaki mentésük idejére átmenetileg lezárták az utat.
Az előrejelzések szerint a szél a délutánra tovább erősödik, ezért nagyobb hófúvás is kialakulhat, így azt tanácsolják, hogy csak az induljon útnak, akinek feltétlenül szükséges.

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.