Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Március 30. 11:04, szerda | Belföld
Forrás: TriVial

Hévízen mindenki fontos

Hévízen mindenki fontos

A nyaralási szokásaink különbözőek, azonban abban egyformán gondolkodunk, hogy az éves szabadságról szeretünk kipihenten, élményekkel feltöltődve hazaérkezni.

Hévízen ennek érdekében – a hotelek folyamatos minőségellenőrzése mellett- a magánszálláshelyek további színvonal emelkedéséért is tesznek. A vendégházak üzemeltetői ugyanis nagyszerű lehetőséget kaptak az idei szezonra. 100%-os támogatási intenzitású pályázati forrásból alkalmuk nyílt a szálláshelyeik minőségi fejlesztésére. A fedezetet az Önkormányzat biztosította a magánszálláshelyektől befolyt idegenforgalmi adó összegének 50%-os visszaforgatásából, melynek összege tavaly 16.000.000 forint volt.

Az elbírálás, valamint a nyertesekkel a támogatási szerződések megkötése 2016. március 23-ig megtörtént, így a megvalósítás szakaszába lépett a hévízi önkormányzat által finanszírozott és a helyi TDM egyesület által lebonyolított minőségfejlesztő pályázat.

Közel 100 sikeres pályázó indíthatja el a vendégek komfortérzetét növelő fejlesztéseit Hévízen, amelynek keretében a szállásadók az általuk befizetett idegenforgalmi adó terhére szerezhetnek be olyan eszközöket, amelyek által a vendégek nyaralása kényelmesebb lesz, növeli a komfortérzetet, a szállás felszereltségét, eszközparkját, így az eltöltött vendégéjszakák számát is emeli.

A benyújtott pályázatok által felhasznált keretből - összesen 8.680.000 forintból - a szállásadók leginkább síkképernyős televízióra, konyhai kisgépekre, kerti bútorokra, napozóágyakra, hajszárítóra, vasalóra, légkondicionálásra, alvásminőség javítására, mosási lehetőség és számítógépes sarok kialakítására, kerékpárra költenek. A fejlesztéseket már az idei szezonban élvezhetik a vendégek.

A kezdeményezés idén valósult meg először a Hévízi Szobakiadók Szövetségének ötlete alapján. A lebonyolítás és a teljes elszámolás a Hévíz TDM Egyesület szakmai segítségével nyár végéig fejeződik be. Ekkor összesítésre kerülnek a tapasztalatok, amelyek birtokában a következő évre történő esetleges újabb pályázati kiírás feltételei módosulhatnak, így remélhetőleg még több szállásadó élhet a lehetőséggel.

További információ: www.heviz.hu honlapon, valamint a Tourinform Irodában (8380 HÉVÍZ, Rákóczi u. 2.), Tel.: +36/83/540-070, E-mail: heviz@tourinform.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.