Városlista
2022. január 29, szombat - Adél

Hírek

2016. Október 13. 07:45, csütörtök | Belföld
Forrás: BK

Hibrid autók Esztergomból?

Hibrid autók Esztergomból?

Nem kizárt, miután a Suzuki a Toyotával való együttműködés mellett döntött.

Együttműködési megállapodást jelentett be a Toyota és a Suzuki: a nagyobbik japán gyártó elsősorban a Suzuki kisebb modellekben szerzett tapasztalatát, míg a Suzuki többek között a Toyota hibrid meghajtás terén szerzett tudását kamatoztatná saját autóiban. A Suzuki korábban a General Motors-al és a Volkswagennel is közösködött, de nem sok babért hozott az együttműködés. A két japán autógyártó összefogása viszont mindkét fél számára előnyös lehet, és nem kizárt, hogy a jövőben a Toyota hibridhajtása akár Esztergomban gyártott modellekben is megjelenhet. Sőt, a megállapodás részletei ugyan nem ismertek, de az esztergomi gyár kapacitását tekintve akár Toyota márkajelzésű modellek gyártására is képes lehet. Korábban már volt példa rá, hogy más autógyártó emblémájával készült járművek készültek Esztergomban: a Fiat konszern Sedici néven árusította a mifelénk SX4-ként ismert kis városi crossovert.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 29. 09:50, szombat | Belföld

Szemfüles rendőr lett a veszte a rablónak

A férfi alkalmi ivócimborája pénztárcáját vette el erőszakkal. Napokkal később ismerték fel, amikor más ügyben járt a VII. Kerületi Rendőrkapitányságon.

2022. Január 29. 08:05, szombat | Belföld

Minnie egér nadrágkosztümbe öltözik

Kék pöttyös nadrágkosztümre cseréli hagyományos piros pöttyös ruháját Minnie egér: az új öltözéket Stella McCartney tervezte a párizsi Disneyland fennállásának 30. évfordulója alkalmából - írta a BBC hírportálja.

2022. Január 29. 06:00, szombat | Belföld

Új keringés- és légzéstámogató eszközök segítik a betegek ellátását Pécsen

A koronavírusos betegek kezelésében is kiemelt jelentőséggel bíró új keringés- és légzéstámogató eszközöket kapott a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja (PTE KK) az operatív törzs jóváhagyásával,

2022. Január 29. 05:00, szombat | Belföld

A V4 honvédelmi bizottságai az egységes NATO és EU mellett foglaltak állást

A visegrádi országok (V4) - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - parlamentjeinek honvédelmi és rendészeti bizottságai kiállnak az egységes NATO és az egységes Európai Unió mellett