Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Szeptember 27. 14:40, kedd | Belföld
Forrás: mti

Hihetetlen mennyi az okostelefon és mennyien mobilinterneteznek

Hihetetlen mennyi az okostelefon és mennyien mobilinterneteznek

A több mint 3,5 millió okostelefon- és tablethasználó 98 százaléka wifizik, 72 százalékuk, 2,6 millió felhasználó kapcsolódik mobilinternettel a világhálóra

- áll az eNet és a Telekom internetgazdaságról szóló jelentésének összegzésében, amelyet kedden juttattak el az MTI-hez. A 949, 18 éves kornál idősebb megkérdezett közléseiből nyert eredmények alapján a mobilnet-előfizetők körében a 4G szolgáltatással rendelkezők aránya már eléri a 62 százalékot, és pontosan ugyanekkora azok aránya, akik szerint a mobilinternet elősegítette, hogy nyaralás, pihenés, fesztiválozás során is tájékozott és jól informált maradjon. Több mint felük szerint e nélkül sokkal nehezebb lett volna a programok, látnivalók, éttermek keresése, 45 százalékuk pedig főleg mobilnet segítségével tartotta a kapcsolatot rokonaival, barátaival, ismerőseivel. Az előfizetők 33 százaléka időjárás-előrejelzés megnézéséhez, 32 százalék GPS navigációhoz, térképekhez, 25 százalék utazásszervezéshez is gyakrabban használt nyáron mobilnetet, mint az év többi időszakában.

A felmérés szerint, bár nyáron bizonyos mobilnetes tevékenységek előtérbe kerültek, ezek többsége, például a böngészés, információkeresés, e-mailezés, a közösségi média használata vagy a csetelés évszaktól és helytől is független.

Az adatok szerint a következő egy évben az okostelefonján vagy tabletjén jelenleg mobilnetet nem használók 19 százaléka tervez előfizetni a szolgáltatásra, további 15 százalék pedig fontolgatja ezt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.