Városlista
2023. június 11, vasárnap - Barnabás

Hírek

2015. Március 23. 12:44, hétfő | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Gergely András

Hitler nem lehet rokonszenves!

Hitler nem lehet rokonszenves!

Módosítják a náci vezért szimpatikus személyiségként ábrázoló történelemkönyvet

A kulturális kormányzat korábbi ígéretének megfelelően, a szakmai visszajelzések és tanári tapasztalatok alapján felülvizsgálják, illetve módosítják a forgalomban lévő tankönyveket. A legfrissebb hírek szerint az egyik komoly vitákat kiváltó nyolcadikos történelemkönyvet ugyancsak átírhatják.

Tavaly áprilisban jelezte a Történelem-tanárok Egylete, hogy véleményük szerint Bánhegyi Ferenc nyolcadik évfolyamos történelemkönyve úgy ábrázolja Hitlert, hogy annak nyomán pozitív kép alakulhat ki a náci vezérről a tanulókban. Folytatás…

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 10. 13:46, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország és Kína stratégiai partnerek

Magyarország és a Kínai Népköztársaság stratégiai partnerei egymásnak, \"mi úgy tekintünk Kínára, mint egy országra, mellyel az együttműködés jelentős előnyökkel jár\" - mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

2023. Június 10. 13:43, szombat | Belföld

Hármas karambol miatt teljes útlezárás van az M1-es autópályán

Összeütközött három személygépkocsi az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Kocs közelében, az érintett sztrádaszakaszt teljes szélességében lezárták, nagy a torlódás - közölte az OKF.

2023. Június 10. 08:38, szombat | Belföld

Elérte a Balaton vízállása a szabályozási szintet

A Balaton átlagos vízállása 5 centimétert emelkedett az elmúlt 4 nap alatt, péntekre elérte a 120 centiméteres szabályozási szintet a vizugy.hu adatai szerint.