Városlista
2024. augusztus 28, szerda - Ágoston

Hírek

2024. Augusztus 27. 14:21, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Hollandiában kampány kezdődött koronavírus elleni oltás beadására

Hollandiában kampány kezdődött koronavírus elleni oltás beadására

A holland kormány koronavírus elleni oltási kampányt indított a 60 év felettiek, valamint a rossz egészségi állapotú fiatalabbak számára, az első értesítéseket már kézbesítették az érintett lakosság számára

- tájékoztatott a Dutch News című, angol nyelvű holland hírportál kedden.

A beszámoló szerint minden 60 év felettit, illetve az érintett lakosságot a holland kormány levélben kéri fel arra, hogy oltassa be magát koronavírus ellen.

A koronavírus FLiRT néven ismert új változata idén nyáron jelent meg Hollandiában. Az új omikronvariáns miatt kórházba kerültek száma és a szennyvízben a víruskoncentráció aránya azt jelzi, hogy a fertőzések száma már csökken - írták.

Noha az újabb oltás nem előz meg minden fertőzést, csökkenti a súlyos betegség kialakulásának, valamint a kórházi ápolás szükségességének és a halál kockázatát - jegyezték meg. A kampány során alkalmazott vakcinát a Pfizer amerikai gyógyszeripari cég gyártotta. A holland egészségügyi tanács szerint ez az oltóanyag nyújtja a legjobb védelmet a jelenlegi variáns ellen - emelték ki.

A 18 millió lakosú Hollandiában több mint hétmillióan jogosultak a koronavírus elleni újabb oltásra. Tavaly mintegy 2,7 millió ember kapta meg a kiegészítő oltást, köztük a 60 év felettiek 50 százaléka - tették hozzá.

Az idei koronavírus-ellenes oltakozási kampány december 6-ig tart Hollandiában.

Címkék: covid

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 27. 14:29, kedd | Külföld

Csökkent a német GDP a második negyedévben

A német gazdaság teljesítménye csökkent az idei második negyedévben az első negyedévhez képest a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kedden ismertetett végleges adatai szerint.

2024. Augusztus 23. 03:08, péntek | Külföld

Ukrán támadás süllyesztett el egy üzemanyagot szállító vasúti kompot

Elsüllyesztett az ukrán hadsereg csütörtökön egy vasúti kompot, fedélzetén 30 üzemanyagtartállyal, a Krasznodari területen lévő Kavkaz kikötőben.

2024. Augusztus 20. 06:17, kedd | Külföld

Izraeli-palesztin - Amerikai külügyminiszter: Netanjahu elfogadta az amerikai áthidaló javaslatot

Antony Blinken amerikai külügyminiszter izraeli tárgyalásai után a médiának adott hétfői nyilatkozatában bejelentette:

2024. Augusztus 19. 11:26, hétfő | Külföld

Izraeli-palesztin - Amerikai külügyminiszter: a jelenlegi tárgyalások talán az utolsó esély az elraboltak szabadon engedésére

Antony Blinken amerikai külügyminiszter Jichák Hercog izraeli államelnökkel folytatott hétfői megbeszélésén kijelentette, hogy a jelenlegi tűzszüneti és túszcsere tárgyalások talán az utolsó esély az elraboltak szabadon engedésére.