Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Augusztus 13. 15:00, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Hónaljszőrt növesztenek harcias brit amazonok augusztusban

Hónaljszőrt növesztenek harcias brit amazonok augusztusban

Szabadjára engedik hónaljszőrük növekedését brit nők, bár egyelőre csak augusztusra. Céljuk a tiltakozás a szőrtelenítési megszállottság és a szőrtelenítőszereket gyártó ipar ellen.

A harcias amazonok szervezetüknek az Armpits4August - Hónaljak augusztusra - nevet adták. Hangadóik - köztük Chloe Marshall - hangsúlyozzák, hogy elegük van az állandó szőrtelenítési kényszerből, abból, hogy ha valakinek csupán bolyhos a hónalja, máris megütköznek rajta és ápolatlan-bárdolatlan szörnynek tartják. Elegük van a szőrtelenítésre buzdító, a legkülönfélébb szereket és módokat ajánlgató reklámokból, és abból, hogy a nők - meg egyre több férfi - szőrére már egy egész iparág telepedett és húz belőle hatalmas hasznot.
A mozgalom nem megszállottan szőrpárti. Vezetői hangsúlyozzák, augusztusi akciójukkal arra is fel akarják hívni a figyelmet, hogy van választási és változatossági lehetőség: lehet tartani szőrös időközöket a szőrtelenség uralma közben - adta hírül a The Daily Mirror című brit lap.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:14, kedd | Külföld

Josep Borrell: elfogadhatatlan a magyar vád, amely szerint az EU a háborút pártolja

Teljes mértékben elfogadhat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon vádja, hogy az Európai Unió a háborút pártolja - jelentette ki az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben hétfőn.

2024. Július 22. 07:55, hétfő | Külföld

Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől és Kamala Harrist támogatja új jelöltként

Joe Biden amerikai elnök visszalépett az elnökjelöltségtől, és alelnöke, Kamala Harris elnökjelöltségét támogatja.

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.