Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2021. Március 11. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Horvát püspök: az összes EU-tagállam közül Magyarországtól kaptuk a legnagyobb segítséget

Horvát püspök: az összes EU-tagállam közül Magyarországtól kaptuk a legnagyobb segítséget

A horvátországi földrengés károsultjaiért tett erőfeszítésekért mondott köszönetet Magyarországnak és Orbán Viktor kormányfőnek Vlado Kosic, Sziszek püspöke

- tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerdán. Levelében a katolikus vezető úgy fogalmazott: a sziszeki püspökséget nagyon súlyosan érintette a december végi földrengés. Az összes EU-ország közül éppen Magyarország volt az, amely a legszélesebb körű és leggyorsabb segítséget nyújtotta számukra - emelte ki a püspök.

Felidézte: a magyar kormány képviselői nemrég tájékoztatták arról is, hogy Magyarország egy új templom építéséről döntött Zazina településen, ahol a földrengés lerombolta a régi templomot, valamint egy általános iskola építéséről Petrinjában.

"Megragadom az alkalmat, hogy tiszteletemet fejezzem ki Önnek és megköszönjem azt, hogy határozottan kiáll a nemzeti és keresztényi identitásáért az Európai Unióban. Szeretném, ha a mi horvát politikusaink is így tudnák képviselni a mi katolikus értékeinket és hagyományainkat" - fogalmazott Vlado Kosic püspök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.