Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Szeptember 25. 16:09, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Hosszú évekre leültettek egy súlyosan visszaeső drogdílert

Hosszú évekre leültettek egy súlyosan visszaeső drogdílert

Jogerősen 11 év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy kétegyházi férfit, aki speedet árusított 2014-ben és 2015-ben Békés megyében.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek a 44 éves férfit, és a szabadságvesztés kiszabása mellett több mint 200 ezer forintra vagyonelkobzást is elrendelt vele szemben.

Döntésével az ítélőtábla helybenhagyta a Gyulai Törvényszék által a vádlottra első fokon kiszabott szabadságvesztés mértékét, de a büntetést fegyház helyett börtönben kell letölteni.

A férfit korábban tízszer ítélték el, 2013 januárjában feltételesen szabadult a kábítószer-kereskedelem miatt kiszabott hatéves börtönbüntetéséből. A vádlott 2014 novemberétől egy éven át ismét drogterjesztéssel foglalkozott.

2015 augusztusa és 2015. október vége között legalább három alkalommal Budapestre utazott azért, hogy kábítószert vegyen. A megvásárolt anyagból eltett saját fogyasztásra is, de a drogból juttatott barátainak, ismerőseinek is. Volt, amikor ingyen odaadta, máskor pénzért értékesítette a kábítószert.

A rendőrök november 27-én későn este tartottak házkutatást a vádlott békéscsabai albérletében. Elfogása előtt, este a férfi több embernek adott el kábítószert. A lakhelyén tartott házkutatás során 82,3 gramm drogot, digitális mérleget, a kábítószer fogyasztásához, hígításához és csomagoláshoz szükséges eszközöket, anyagokat foglaltak le.

A vádlott által forgalomba hozott, valamint kereskedelmi céllal megszerzett kábítószer hatóanyag-tartalma meghaladta a jelentős mennyiség felső határának 3,6-szorosát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.