Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Április 30. 12:31, kedd | Helyi önkormányzati

Huszonhárom százalékkal csökken a hulladékszállítás díja

Huszonhárom százalékkal csökken a hulladékszállítás díja

Tatabányán idén július 1-től 23 százalékkal csökken a hulladékszállítás díja, és ezzel újabb jelentős megtakarítást érhetnek el városunk családjai a rezsiköltségekben – jelentette be Schmidt Csaba polgármester.

Emlékeztetett arra is, hogy január 1-jétől 10 százalékkal csökkent a gáz, az áram és a távhő díja, és az eddigi intézkedések folytatásaként további rezsicsökkentésre lehet számítani.

Kitért arra is, hogy Tatabányán a díjcsökkentés mértéke azért alakult így, mert ennek mértékét a tavaly áprilisi hulladékszállítási díj árához igazították. A rezsicsökkentés nem a kormány vagy Fidesz, hanem a magyar családok ügye – hangsúlyozta polgármester, aki elmondta: az emberek Tatabányán is párthovatartozástól függetlenül támogatják a rezsicsökkentést, hiszen az elmúlt hetekben már több mint 10 ezren írták alá a városban az erre vonatkozó kérdőívet.

Szólt arról is, hogy egyes szolgáltatók és a szocialista politikusok részéről folyamatos belföldi és külföldi támadás érte a rezsicsökkentést, de az emberek határozott véleménynyilvánítása bebizonyította, hogy helyes intézkedést hozott a kormány. Ezt már a családok a gyakorlatban is megtapasztalhatták, hiszen csökkentek a szolgáltatók számláin a kifizetendő összegek.

Schmidt Csaba felidézte, hogy 2002 és 2010 között a gáz ára a háromszorosára nőtt, az áram ára pedig megduplázódott. Így az energetikai cégek éveken át tízmilliárdokat kerestek a magyar embereken. Körülbelül ezermilliárd forint haszonra tettek szert privatizálásuk óta – mutatott rá a politikus. Kiemelte: a kormány ennek az időszaknak vetett véget azzal, hogy csökkentette a családok rezsijét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.