Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Július 11. 10:41, hétfő | Helyi önkormányzati

Hűtlen kezelés miatt nyomoz a megyei főügyészség

Hűtlen kezelés miatt nyomoz a megyei főügyészség

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt rendelt el nyomozást Oroszlány önkormányzatának elmúlt 12 évi gazdálkodásával kapcsolatban a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség - közölte vasárnap a Hír TV.

A televíziós csatorna arról számolt be, hogy a nyomozást Takács Károly oroszlányi polgármester feljelentése után rendelte el pénteken a megyei főügyészség.
Vasvári Erika, a város sajtóreferense az MTI megkeresésére vasárnap azt közölte, hogy félmilliárd forintos veszteséget tárt fel egy független vizsgálat. A könyvvizsgáló társaság százötven oldalas jelentésben összegezte a polgármesteri hivatal és az Oroszlányi Szolgáltató (OSZ) Zrt. elmúlt tizenkét évének vagyongazdálkodását.
A jelentés szerint becsülhetően legalább félmilliárd forintos veszteség érte a várost elhibázott, nem kellő körültekintéssel, vagy szándékosan kárt okozva végrehajtott gazdasági ügyletek miatt - olvasható a sajtóreferens közleményében.
A könyvvizsgálók rámutattak, hogy a kommunikációs kábelrendszer nem piaci áron történő értékesítése akár 180 milliós hátrány hátrányt okozott, az uszoda felújítása svájci frank alapú lízingkonstrukcióban 123 milliós többletkiadással járt, egy lakópark építése pedig csaknem százmillió forintos vagyonvesztést jelenthetett. A város hitelállománya az időszak során 300 millió forintról 2,6 milliárd forintra nőtt
Az átvilágítás ugyanakkor megállapította, hogy város eszközállománya 2,1 milliárdról 10,4 milliárd forintra nőtt. Az OSZ Zrt. üzemi eredményei a piaci 8-12 százalék helyett 9-18 százalékosak voltak.
A sajtóreferens közölte, hogy egyes ügyekben az akkor még ellenzékben lévő mai városvezetők bírálták az értékesítéseket, és több esetben kérték a folyamat leállítását, a szocialista többségű városvezetést azonban nem tudták eltéríteni a kifogásolt ügyletektől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 15. 08:00, hétfő | Életmód

Kálid Artúr kapta a Hollósi Frigyes-díjat

Kálid Artúr kapta idén a Hollósi Frigyes-díjat; az elismerést a közönség szavazatai alapján a Hyppolit, a lakáj címszerepéért nyerte el a Kőszegi Várszínház Köz-Játék Fesztiválján.

2024. Július 15. 07:59, hétfő | Belföld

Hétfőn magas középhőmérséklet, és nagyon erős UV-sugárzás várható

A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet Zrt. öt vármegyére hétfő éjfélig a hőség miatt. Jelezték azt is: hétfőn az egész országban nagyon erős UV-B sugárzás várható, és néhol kialakulhatnak zivatarok is.