Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Július 11. 10:41, hétfő | Helyi önkormányzati

Hűtlen kezelés miatt nyomoz a megyei főügyészség

Hűtlen kezelés miatt nyomoz a megyei főügyészség

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt rendelt el nyomozást Oroszlány önkormányzatának elmúlt 12 évi gazdálkodásával kapcsolatban a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség - közölte vasárnap a Hír TV.

A televíziós csatorna arról számolt be, hogy a nyomozást Takács Károly oroszlányi polgármester feljelentése után rendelte el pénteken a megyei főügyészség.
Vasvári Erika, a város sajtóreferense az MTI megkeresésére vasárnap azt közölte, hogy félmilliárd forintos veszteséget tárt fel egy független vizsgálat. A könyvvizsgáló társaság százötven oldalas jelentésben összegezte a polgármesteri hivatal és az Oroszlányi Szolgáltató (OSZ) Zrt. elmúlt tizenkét évének vagyongazdálkodását.
A jelentés szerint becsülhetően legalább félmilliárd forintos veszteség érte a várost elhibázott, nem kellő körültekintéssel, vagy szándékosan kárt okozva végrehajtott gazdasági ügyletek miatt - olvasható a sajtóreferens közleményében.
A könyvvizsgálók rámutattak, hogy a kommunikációs kábelrendszer nem piaci áron történő értékesítése akár 180 milliós hátrány hátrányt okozott, az uszoda felújítása svájci frank alapú lízingkonstrukcióban 123 milliós többletkiadással járt, egy lakópark építése pedig csaknem százmillió forintos vagyonvesztést jelenthetett. A város hitelállománya az időszak során 300 millió forintról 2,6 milliárd forintra nőtt
Az átvilágítás ugyanakkor megállapította, hogy város eszközállománya 2,1 milliárdról 10,4 milliárd forintra nőtt. Az OSZ Zrt. üzemi eredményei a piaci 8-12 százalék helyett 9-18 százalékosak voltak.
A sajtóreferens közölte, hogy egyes ügyekben az akkor még ellenzékben lévő mai városvezetők bírálták az értékesítéseket, és több esetben kérték a folyamat leállítását, a szocialista többségű városvezetést azonban nem tudták eltéríteni a kifogásolt ügyletektől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben