Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Augusztus 27. 19:10, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Idegméregtől elpusztult madarakat találtak Tura térségében

Idegméregtől elpusztult madarakat találtak Tura térségében

Idegméregtől elpusztult madarakat találtak a Tura, Galgahévíz és Hatvan közötti mezőgazdasági területeken.

Mivel az előzetes vizsgálatok szerint a vegyi anyag emberre is veszélyes, a rendőrség azt kéri, hogy a környéken senki ne nyúljon ismeretlen eredetű húsdarabhoz.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon azt írta: az említett területeken augusztus 9-én és az azt követő napokban találtak madártetemeket, azóta elvégezték a közelben talált húsdarabok előzetes szakértői vizsgálatát.

A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ igazságügyi toxikológiai szakértője megállapította, hogy a húsdarabok az emberi szervezetre is veszélyes anyagot tartalmaznak. Olyan, idegméregnek tekinthető összetevőt, amely különösen a madarakra jelent végzetes veszélyt, de az emberre nézve is mérgezőnek minősül.

A főkapitányság azt kéri, hogy aki a környéken ismeretlen eredetű húsdarabot talál, ne nyúljon hozzá, ne vigye haza, ne fogyassza el, ne etesse meg a jószágaival, hanem értesítse a rendőrséget.
Az érintett területen vadászok, természetvédelmi őrök, rendőrök közösen járőröznek.

Az ügyben természetkárosítás bűntettének gyanúja miatt nyomoz a Gödöllői Rendőrkapitányság. Továbbra is várják azok jelentkezését, akik érdemi információval segíthetik a felderítést.

Címkék: idegméreg, méreg, madár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.