Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Február 11. 14:32, hétfő | PR

Igaz mese a legfiatalabb nagymesterről és az 5 Ft-ról!

Igaz mese a legfiatalabb nagymesterről és az 5 Ft-ról!

Egy gyönyörű és követendő példa!

Rapport Richárd. A képről egy jóképű 17 éves srác néz vissza. Hogy ki is Ő? Akkor most indul a mese:
1996-os születésű sakkozó. Szombathelyen született, a Vas megyei Sé faluban lakik a családjával. A Felix Promotion menedzserirodával együttműködő sportoló négy éves korábban tanulta meg a játékot, az édesapja segítségével. Kilenc évesen elkezdett komolyabban foglalkozni a sakkal. 2006-ban a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézet által támogatott Maróczy Géza Központi Sakkiskolában kezdett tanulni. A nemzetközi nagymester címig vitte eddig. 2012. augusztus közepén érte el legnagyobb sikerét, amikor a húsz év alattiak világbajnokságán ezüstérmes lett. Szeptemberben 2621 Élő-pontszámmal a junior világranglista kilencedik helyére ugrott, csak idősebbek vannak előtte, vagyis korosztályában ismét ő a világ legjobb sakkozója.
Cikkek róla:
„Sé - Rapport Richárd nevét 2010-ben ismerte meg a világ; az akkor 14 éves sakkozó minden idők ötödik legfiatalabb nemzetközi nagymestere lett. Sé - Rapport Richárd nevét 2010-ben ismerte meg a világ; az akkor 14 éves sakkozó minden idők ötödik legfiatalabb nemzetközi nagymestere lett. „
„A magyar sakktörténelem legfiatalabb nagymestereként köszönthetjük Rapport Richárdot. A Szentgotthárdon zajló Gotth'Art-kupa nyolcadik fordulójában sötéttel lendületes támadással legyőzte az idei junior bajnokunkat, Fodor Tamást. A nyeréssel az utolsó játéknap eredményétől függetlenül már harmadszor teljesített nagymesteri normát, ami a cím megszerzését jelenti számára. A sakktörténelemben az örök rangsorban Rapport az ötödik legfiatalabb, aki elérte a legmagasabb titulust, megelőzte Lékó Pétert és Polgár Juditot is. A rangsort a már orosz, a cím szerzésekor még ukrán Szergej Karjakin vezeti. „ 2012.03.02.
„Rapport Ricsi hazaérkezett Lengyelországból a rapid és schnell Európa-bajnokságról, ahol – annak ellenére, hogy saját bevallása szerint szórakozni ment inkább – páratlan eredményt ért el: a legjobb 18 év alatti sakkozó lett – „ 2012.12.20.
„A Wijk aan Zee-i szupertorna B-csoportjában Rapport Richárd ismét tökéletesen sakkozott, ezzel négy forduló után már 3,5 pontot gyűjtött, amivel a holtversenyes első helyen áll.” 2013.01.15.
Magáról így nyilatkozik:
„Dehogyis tartom magam annak. A csodagyerek definíciója az értékrendemben egészen más. Én csak egy Vas megyei fiú vagyok, akinek vannak álmai, nem szeretne csodagyerek lenni, de mondjuk azért a világbajnoki címről nem mondanék le. Amúgy nem tudom, mennyire szerencsés elnevezni embereket, mert az amerikai Luke McShane-ről például hetente leírták, milyen nagyszerű, milyen szuper, és alig több mint húszévesen abbahagyta. Jelenleg azt mondja magáról, ő a világ legjobb amatőr sakkozója.”
Tehát adva van Magyarország legfiatalabb és minden idők 5. legfiatalabb sakk nagymestere a világon. Ha jól tudom, a sakk nem tartozik a kiemelt, támogatott látványsportok közé, bár nem kell speciális felszerelés, az utazás a megmérettetésekre a világ különböző pontjain, nem kevés pénzbe kerül. Ekkor jött a „jótündér” a mesében, az országos bolthálózattal rendelkező, 100%-ban magyar tulajdonú üzletlánc, a Parketta Diszkont. Nem ígért milliós támogatásokat, nem írt alá teljesítetlen szponzori szerződéseket, ámde minden bevételéből az 5. jó magyar forintot, ennek a szenzációs fiatal sporolónak ajánlotta fel!
Elgondolkodtató, követendő példa! hiszen tudjuk, vagy sejtjük, hogy kishazánkban mennyi tehetségséges fiatal sportoló él, aki nem látványsportot űz/ne, de támogatottság hiányában elkallódik.
Remek kezdeményezés a Parketta Diszkonttól, reméljük, hogy sokan csatlakoznak ehhez kezdeményezéshez és a mese folytatódik tovább!
„GENS UNA SUMUS”.- Egy család vagyunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat

2024. Február 20. 16:48, kedd | PR

Komplett címke megoldások a Shamiro-val