Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2012. Július 31. 09:30, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI

Illegális dohányüzemet lepleztek le Nyíregyháza külterületén

Illegális dohányüzemet lepleztek le Nyíregyháza külterületén

Illegális dohányüzemet lepleztek le a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának pénzügyi nyomozói Nyíregyháza külterületén - közölte a szervezet sajtóreferense kedden az MTI-vel.

Uzonyi Sarolta elmondta: a nyomozók lecsaptak a szabálytalanul működtetett létesítményre és öt férfit értek tetten, amint éppen a gyártósor mellett dolgoztak. A dohánylevelekből cigaretta- és szivardohány készült, amit a helyszínen csomagoltak. A sajtóreferens tájékoztatása szerint a nyomozók lefoglalták az ipari berendezéseket, továbbá 100 kilogramm kész dohányvágatot, 700 kilogramm dohánytörmeléket és 150 kilogramm feldolgozásra váró dohánylevelet. Emellett 130 üveg szeszes folyadékot is találtak a helyszínen. Uzonyi Sarolta közölte: az elkövetők tevékenységükkel a számítások szerint 13 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek. Ellenük költségvetési csalás bűntette és jövedéki termékkel való visszaélés elősegítésének vétsége miatt indult büntetőeljárás. Az érintettek akár több mint 20 millió forint összegű jövedéki bírságra is számíthatnak - jegyezte meg a NAV regionális szervezetének sajtóreferense.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.