Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Szeptember 02. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: orientpress

Indonéz kezekbe kerülhet a Croatia Airlines

Indonéz kezekbe kerülhet a Croatia Airlines

Indonézia nemzeti légitársasága, a Garuda Indonesia megerősítette, hogy komoly szándékkal rendelkeznek a Croatia Airlines 49 százalékos tulajdonrészének megvásárlását illetően - írta az EX-YU Aviation hírportál. A hét elején a sajtóban megjelent hírek szerint egy magas szintű horvát kormányzati delegáció utazik jövő héten Jakartába, hogy az indonéz légitársaság képviseletével tárgyaljon.

'Az indonéz piac rendkívüli tempóban fejlődik és az indonéz polgárok egyre többet utaznak, éppen ezért szeretnénk terjeszkedni Közép-Európa irányába, méghozzá egy olyan ország felé, amely remek kapcsolatot ápol az Európai Unió többi tagjával. Éppen ezért logikus választás Horvátország és a Croatia Airlines számunkra.' - nyilatkozta Emirsyah Satar, a Garuda elnök-vezérigazgatója.

A horvát tengerészeti, közlekedési és infrastruktúráért felelős miniszter, Siniša Hajdaš Dončić elmondása alapján a kormányzat a légitársaság kisebbségi tulajdonának eladását szeretné véghez vinni, méghozzá a jövő év elejéig. Hajdaš Dončić hozzátette, hogy az értékesítési tender két lépcsőben fog megvalósulni: az első folyamán várják az érdeklődőket, míg a következő fordulóban már a konkrét eladási feltételekről tárgyalnak majd. Az első lépcsőfok október közepéig zárul, míg az utolsó a jövő év februárjában - minderről az AIRportal.hu számolt be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:14, kedd | Külföld

Josep Borrell: elfogadhatatlan a magyar vád, amely szerint az EU a háborút pártolja

Teljes mértékben elfogadhat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon vádja, hogy az Európai Unió a háborút pártolja - jelentette ki az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben hétfőn.

2024. Július 22. 07:55, hétfő | Külföld

Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől és Kamala Harrist támogatja új jelöltként

Joe Biden amerikai elnök visszalépett az elnökjelöltségtől, és alelnöke, Kamala Harris elnökjelöltségét támogatja.

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.