Városlista
2024. szeptember 12, csütörtök - Mária

Hírek

2015. Február 18. 14:05, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ingyenes lett az Office az egyetemistáknak

Ingyenes lett az Office az egyetemistáknak

A felsőoktatásban résztvevő diákok február 17-étől otthon is ingyenesen használhatják a Microsoft Office szoftvert – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden.

A tájékoztatás szerint a felsőoktatási intézmények valamennyi hallgatója öt számítógépen és öt mobil eszközön használhat otthon, ingyenesen bizonyos Microsoft termékeket és nyílt forráskódú szoftvereket. Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. honlapján üzemel a központi regisztrációs rendszer, amelyen keresztül valamennyi hallgató elérheti a szoftvereket.

Az ingyenes használat mellett minden diák 1 terabyte tárterületet is kap, továbbá a tanárok otthoni ingyenes felhasználását néhány héten belül további öt gépre terjesztik ki - írta a minisztérium.

A közlemény idézi Kara Ákost, az infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkárt, aki a kiterjesztéssel kapcsolatban elmondta: a most felajánlott Office csomag és a megkötött megállapodás illeszkedik a kormány által meghirdetett Digitális Nemzet Fejlesztési Program céljaihoz, amelynek egyik legfontosabb területe a digitális készségek fejlesztése. A Tisztaszoftver programhoz 48 felsőoktatási intézmény csatlakozott, az ingyenes szoftverek így mintegy 300 ezer hallgatóhoz juthatnak el - mondta.

A Microsoft Office szoftver használata a magyar oktatási intézményekben, továbbá az általános- és középiskolai tanulók és tanárok számára tavaly december 4-étől már otthon is ingyenes a Tisztaszoftver program keretében, azonban a felsőoktatásban résztvevőkre csak mostantól vonatkozik a kezdeményezés.

A kormány először 2002-ben kötött három éves megállapodást a Microsoft Magyarországgal a felsőoktatásban tanulók és oktatók részére elérhetővé tett ingyenes szoftvercsomagról, amelyet 2005-ben kiterjesztettek a közoktatásra is. A megállapodás alapján a licenszek beszerzése éves bérleti konstrukcióban, igen kedvező áron történik. Az informatikai vállalat mostani felajánlásának összértéke közel 8 milliárd forint évente a magyar felsőoktatásban - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 12. 11:42, csütörtök | Belföld

Elkészült a Kőröshegyi völgyhíd karbantartása

A tervezetthez képest 5 nappal korábban végeztek a saruk cseréjével a Kőröshegyi völgyhídon.

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

ingatlan.com: másfél évtizedes rekordot döntött az új lakások kínálata

Adataik szerint szeptember közepén több mint 8100 új lakást, és házat kínáltak eladásra az országban, ami másfél évtizede nem látott szintet jelent.

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek megnyitása

Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek első három csoportjának megnyitása még hazánk idei soros elnökségi időszaka alatt

2024. Szeptember 11. 06:00, szerda | Belföld

EU-elnökség - Kovács Zoltán: logisztikai kihívások, ambiciózus magyar program

A magyar EU-elnökség hatalmas logisztikai kihívást jelent, miközben a kormány ambiciózus programot szeretne megvalósítani ebben a fél évben. Erről Kovács Zoltán államtitkár beszélt kedden Budapesten egy rendezvényen.