Városlista
2021. november 29, hétfő - Taksony

Hírek

2021. November 18. 10:02, csütörtök | Helyi

INGYENES ZÖLDHÁLYOG SZŰRÉS A KODÁLY TÉRI OPTIMARKTBAN

INGYENES ZÖLDHÁLYOG SZŰRÉS A KODÁLY TÉRI OPTIMARKTBAN

A világon a súlyos mértékű látásromlás egyik leggyakoribb oka a zöldhályog.

A zöldhályog egy komplex, látóideg károsódással járó betegség, mely a látásélességre és a látótérre is hatással van, szerencsére azonban megfelelő gyakorisággal elvégzett szűrővizsgálattal időben felfedezhető és jól kezelhető.

Az OptiMarkt megújult tatabányai üzletében, a Kodály téri gyógyszertár közvetlen szomszédságában található új rendelőben egész novemberben ingyenes zöldhályog szűréssel várja a több, mint 25 éve működő optikahálózat betegeit.

Mi a zöldhályog és hogyan alakul ki a betegség?

A zöldhályog vagy másnéven glaukóma egy napjainkban még nem gyógyítható, ám könnyedén felismerhető és időben elkapva alapvetően jól kezelhető szembetegség. Tekintve azonban, hogy a zöldhályog a tudomány mai állása szerint nem visszafordítható, kiemelten fontos, hogy időben diagnosztizálják, megelőzve ezzel legrosszabb esetleges következményét, a látás teljes elvesztését. Típusait tekintve megkülönböztetünk elsődleges és másodlagos glaucomat. Az elsődleges zöldhályog genetikai vagy akár veleszületett probléma is lehet, így nincs mód a megelőzésére. A másodlagos zöldhályog azonban sok esetben megelőzhető, amennyiben rendszeresen részt veszünk szűrővizsgálatokon, és idejében megkezdjük a kiírt kezelést.

Sokan úgy tartják, a zöldhályog csak az időskorúak betegsége, ám tapasztalatok szerint a 40 év felettiek már fokozottan veszélyeztetettnek számítanak. Mi több, a betegség gyakran mutat családi halmozódást, ezért kulcsfontosságú nemcsak az érintett betegek, de családtagjaik rendszeresen szűrése is.


Milyen tünetekre érdemes figyelni?

A betegség sok esetben teljesen tünetmentesen alakul ki, így évente legalább egyszer mindenképpen érdemes felkeresni szemész szakorvosunkat. Vannak azonban olyan intő jelek, melyek már kialakult zöldhályog betegségre utalhatnak, úgymint a
• nagyfokú rövidlátás kialakulása,
• ingadozó vagy emelkedett szemnyomás.
Az életmód sem elhanyagolható, tapasztalatok szerint lényegesen gyakoribb a betegség kialakulása azon 40 év felettieknél, akik
• rendszeresen szednek szteroid tartalmú gyulladáscsökkentő készítményeket,
• dohányoznak vagy rendszeresen fogyasztanak alkoholt,
• korábban szemsérülésük volt,
• magas vérnyomás- vagy cukorbetegségben szenvednek.


Az OptiMarkt optika új, Kodály tér 9. szám alatt található üzlete a legmodernebb vizsgálóeszközökkel lett felszerelve, ráadásul egész novemberben INGYENES zöldhályogszűrést biztosít.

Mikor forduljak orvoshoz, és hogyan válasszak szakembert?

40 év felett, illetve családi érintettség esetén mindenképpen ajánlott legalább évente egy alkalommal ellátogatni szűrővizsgálatra, mely szolgáltatás a Kodály téri OptiMarkt optikában most INGYESEN vehető igénybe. Ráadásul a szűrővizsgálatot az optika szakemberei a legújabb, 2021-es vizsgálógépek segítségével végzik, mely segítségével már egészen korai stádiumban képesek kiszűrni a zöldhályogot, majd kezelni azt. A kezelés többnyire gyógyszeres eljárás alkalmazását jelenti, de a pontos gyógykezelést minden estben a szemész szakorvos állapítja meg.

Mi történik a vizsgálat során?

A szűrővizsgálat optikánkban mindössze néhány percet vesz igénybe, maga az eljárás pedig teljesen fájdalommentes. A vizsgálat maximálisan megfelel a Covid-19 előírásoknak, úgynevezett non-contact, azaz érintkezésmentesen megvalósuló eljárás, melyeket a szakemberek a legmodernebb, 2021-es csúcstechnológiás gépekkel végeznek.
Novemberben ráadásul minden tatabányai lakos számára INGYENESEN vehető igénybe a Kodály tér 9. szám alatt található optika szolgáltatása.

📲 Bejelentkezés: +36 70 328 9880
📍 OptiMarkt Tatabánya, Kodály Zoltán tér 9. (gyógyszertár mellett)
🚘 Mindenki számára ingyenes parkolás biztosított közvetlenül az optika bejárata közelében.
💥Aktuális akciók: https://www.optimarkt.hu/akciok

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 25. 14:02, csütörtök | Helyi

Világszínvonalú szemvizsgálat a tatabányai OptiMarkt optikában

Minden szem más és más, akárcsak az ujjlenyomat. Ez az egyéni különlegesség pedig személyre szabott korrekciós eljárásokat követel meg.

2021. November 22. 12:00, hétfő | Helyi

Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy hajléktalan ellen

Vádat emeltek egy hajléktalanként élő férfi ellen, aki januárban bozótvágóval és késsel megölte alvó ismerőseit - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2021. November 22. 08:46, hétfő | Helyi

MOVE 2021: Új mobilitási megoldásokkal alakítja át a Bridgestone és a Webfleet Solutions az elektromos flottákat

A Bridgestone EMIA és leányvállalata, a Webfleet Solutions a világ egyik legnagyobb mobilitási rendezvényén, a londoni MOVE 2021-en mutatta be, milyen megoldásokat nyújt az elektromos flották népszerűsítésére.

2021. November 15. 13:33, hétfő | Helyi

Személyes ügyintézés: kötelező a maszkviselés

2021. november 15-étől kötelező a maszkviselés a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatain. Az ügyfélszolgálatok felkeresése helyett érdemes a NAV online szolgáltatásait használni.