Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Július 12. 08:38, kedd | Helyi
Forrás: www.mti.hu

Ismét károkat okozott a földrengés

Ismét károkat okozott a földrengés

Oroszlányban és Várgesztesen is újabb repedések keletkeztek egyes épületeken.

Oroszlányban a hétfő reggeli földrengés miatt kisebb repedések jelentek meg néhány olyan épületen, amely a januári földrengésben is károsodott - mondta Takács Károly, a település polgármestere az MTI-nek a polgári védelmi szakemberekkel folytatott megbeszélés után; megrongálódott a várgesztesi templom is.Az intézmények működésében a földrengés nem okozott zavart, de felmérik az esetleges károkat. Néhány emeletes ház felsőbb szintjén kisebb tárgyak törtek össze - tette hozzá a városvezető, aki úgy ítélte meg, hogy egyelőre nem szükséges a helyi védelmi bizottság összehívása.
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézete korábban azt közölte, hogy a Richter-skála szerinti 3,7-es erősségű földrengés volt hétfő reggel 8 óra 6 perckor Oroszlánytól 15 kilométerre délkeletre. A rengést a lakosság nagyobb területen érzékelte.
Oroszlányt és térségét a legutóbb január végén rázta meg földrengés, akkor 4,7-es erősségű volt. Az akkori rengés csaknem ötven kilométeres körzetben érzékelhető volt. Senki sem sérült meg, de biztosítókhoz és a polgármesteri hivatalokhoz több mint háromezer bejelentés érkezett, a károk teljes összege meghaladhatta az egymilliárd forintot. Akkor Oroszlányban 220 káresetet jegyzőkönyveztek, a közeli Vértessomlón 107 épületben keletkeztek károk. Magyarországon 1985 óta nem volt olyan erejű földrengés, mint januárban abban a térségben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya