Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2011. Július 11. 10:43, hétfő | Helyi
Forrás: index.hu

Ismét rengett a föld Oroszlányban

Ismét rengett a föld Oroszlányban

Ma reggel 8 óra 6 perckor kisebb, 3,7-es erősségű földrengést észleltek Oroszlány mellett. A rengést Budapesten is érezni lehetett, tájékoztatta az Indexet az MTA Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézet Szeizmológiai Főosztálya.

A rengést Budapesten is érezni lehetett, tájékoztatta az Indexet az MTA Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézet Szeizmológiai Főosztálya.

Robbanásszerű morajlást lehetett érzékelni, mondta az Indexnek Takács Károly oroszlányi polgármester. Káreseményről egyelőre nincs tudomása, az emeletes házak kis mértékben kilengtek, ezt a lakók is érzékelték. Jelenleg ellenőrzik, hogy nem esett-e kár a közművekben és egyéb létesítményekben, tette hozzá.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőhelyettese az Indexnek szintén azt mondta: károkról egyelőre nem érkezett bejelentés, csupán a földrengés tényéről számoltak be a betelefonálók. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján megjelent rövid közleményben is az áll, hogy sem anyagi kárról, sem személyi sérülésről nem érkezett bejelentés.

Az Alkotmány utca egyik lakosának beszámolója szerint a szabadban nem lehetett érezni a földrengést, a lakásban viszont a szekrény és pár tárgy elmozdult a helyéről. "A polcok megremegtek, de az áruk nem estek le, nagyobb kárt, riadalmat nem tapasztaltunk" – tudtuk meg egy horgászbolt eladójától.

Címkék: földrengés

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 12:22, csütörtök | Helyi

Ingyenes prosztatarák szűrési hónapot tartott a Bridgestone

A kampány középpontjában a rendszeres rákszűrés és az általános egészségmegóvás áll

2021. November 25. 14:02, csütörtök | Helyi

Világszínvonalú szemvizsgálat a tatabányai OptiMarkt optikában

Minden szem más és más, akárcsak az ujjlenyomat. Ez az egyéni különlegesség pedig személyre szabott korrekciós eljárásokat követel meg.

2021. November 22. 12:00, hétfő | Helyi

Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy hajléktalan ellen

Vádat emeltek egy hajléktalanként élő férfi ellen, aki januárban bozótvágóval és késsel megölte alvó ismerőseit - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2021. November 22. 08:46, hétfő | Helyi

MOVE 2021: Új mobilitási megoldásokkal alakítja át a Bridgestone és a Webfleet Solutions az elektromos flottákat

A Bridgestone EMIA és leányvállalata, a Webfleet Solutions a világ egyik legnagyobb mobilitási rendezvényén, a londoni MOVE 2021-en mutatta be, milyen megoldásokat nyújt az elektromos flották népszerűsítésére.