Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Január 13. 14:05, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Itt a tél

Itt a tél

Egyelőre véget ér az enyhe, tavaszias idő, hideg széllel és havazással télire fordul az időjárás – közölte Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa pénteken az MTI-vel.

A meteorológus kifejtette: a következő napokban igazi téli idő várható. Az ország északkeleti és délnyugati határvidékeit leszámítva sok helyen viharossá fokozódhat a szél.

Szombaton a minimum-hőmérséklet mínusz 2 és mínusz 6 Celsius-fok között, míg a maximum plusz 2 és mínusz 3 fok között alakul. Vasárnap a leghidegebb helyeken mínusz 1 és mínusz 6 fok között alakul a hőmérséklet, nappalra is csak legfeljebb mínusz 1 és plusz 4 fok közé melegszik az idő – tette hozzá.

Gaál Áron azt mondta: a hétvégén bárhol előfordulhat hózápor. Kis területen akár két-három centiméteres hó is eshet.

Jövő hétfőn a légmozgás mérséklődik, inkább napsütéses időre lehet számítani, kevesebb csapadék valószínű. Keddtől erősen felhős idő lesz. A jelenlegi előrejelzések szerint kedden és szerdán több helyen lehet számítani havazásra, de csütörtöktől már inkább havas eső, illetve eső valószínű.

Az elmúlt napokban jellemző tavaszias enyhe időjárás nem tér vissza belátható időn belül – mondta Gaál Áron.

Címkék: havazás, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.