Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Augusztus 15. 00:00, szombat | Helyi sport

IV. Beach Box Gála a Gyémánt Fürdőben

IV. Beach Box Gála a Gyémánt Fürdőben

2015. augusztus 09-én immár 4. alkalommal került megrendezésre a Tatabányai SC ökölvívó szakosztályának és a Gyémánt Fürdő közös rendezésében a Beach Box Gála.

A rendezvényt Bereznai Csaba Tatabánya alpolgármestere nyitotta meg. Beszédében kiemelte a sport fontosságát a fiatalok körében és annak testi és lelki fejlődésére gyakorolt jótékony hatását. Elmondta, hogy a TSC ökölvívói között több eredményes és tehetséges versenyző van, a legkiemelkedőbb tavalyi EB bronzérmes és Földi Imre Sportösztöndíjas Tar Sándort név szerint is kiemelte. Beszédében javasolta a szülőknek, hogy gyermeküket vigyék le az ökölvívó edzőterembe, ahol lehetőség nyílik az önvédelmi sport elsajátításán felül az akaraterő és az önfegyelem erősítésére is.
A beszédet követően a szakosztály indulójára – melyet a fiatalok körében közismert Siska Finuccsi szerzett – a mérkőző párok bevonultak a szorítóba és bemutatkoztak a nagy létszámú közönségnek.
A strandon résztvevő közönség a nagy hőség ellenére a ring mellől követte szemmel a mérkőzések eseményeit. A box gála első felében az ország különböző pontjáról érkezett hazai versenyzők küzdöttek meg egymással. A nagy meleg ellenére a parázs csaták nem maradtak el a közönség örömére. A versenyen a következő csapatok jelentek meg: Balatonfüred, Kőbánya, Halásztelek, Hévíz, Győr, Veszprém, Székesfehérvár, Oroszlány és Tatabánya.
A TSC versenyzői, akik remekül helytálltak a kötelek között: Dér József, Vörös Róbert, Mészáros Zoltán, Csímár Dávid.
TSC edzői: Rózsa András és Kardos József.
Az első részt követően Hegedűs Mihály a Gyémánt Fürdő vezetője különdíjakat adott át. A legjobb csapatnak járó díjat a Kőbánya csapata vehette át. A legjobb vendég versenyzőnek járó díjat Gábris Krisztián halászteleki versenyző vehette át, míg a legjobb hazai versenyző Csímár Dávid lett.
A versenyen működő bírók voltak: Gaál Tibor, Horváth Orsolya, Csokor Zoltán, Udvari Attila, Fazekas Alexandra, Babai Sándor és Csokor Csaba.
A szünetben Koltai Ármin vezetésével harcművészeti bemutató került lebonyolításra.
A boksz gála 2. részében a himnuszokat követően az Olasz – Magyar junior és ifjúsági női válogatott összecsapására került sor. Sérülések miatt az előre tervezett 12 pár helyett 6 pár küzdött meg egymással. A színvonalas mérkőzések után mind a 2 csapat vezetősége meg volt elégedve a teljesítménnyel, illetve a rendezéssel és a helyszínnel. A válogatott találkozó végeredménye döntetlennel zárult.
A strandon tapasztalható sikerre való tekintettel jövőre ismét megrendezésre kerülhet a beach box gála.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.