Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2015. Július 09. 10:06, csütörtök | Helyi

Ivókút és kútház épül a Csónakázó-tónál

Ivókút és kútház épül a Csónakázó-tónál

Ivókút és egy hozzá tartozó kútház épül a Csónakázó-tónál kialakítandó Millenniumi Közparkban. Az Északdunántúli Vízmű Zrt. beruházása az önkormányzattal együttműködésben valósul meg.

Az ivókút megjelenítése hagyományos, ám egyedi formájú lesz. Az 1,2 x 1,2 méter méretű, 2,3 méter magas ivókút sóskúti mészkőből készül, vasbetonmag erősítésekkel. Felülete speciális kőszilárdító és víztaszító védelmet kap. A kútban négy oldalról, négy vízköpőből folyik majd az ivóvíz. Egyedi részleteiben míves kidolgozottságú lesz, a vízköpők is egyedi faragványok lesznek.
A kutat védő kútház kilenc, vasbetonmaggal megerősített oszlopon nyugszik majd, átmérője 3,6 méter, ereszmagassága 2,3 méter, míg csúcsmagassága 4,8 méter lesz. Az oszlopokat belülről az egységes szimbolikát alkotó faragványok díszítik. Az egyedi tetőzet cserépfedésű, hagyományos „bányafa” ácsolatú lesz – mindez egyedi üvegezésű csúcsban végződik majd. Az oszlopok között faragott padok biztosítják a megpihenést az arra járók számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.