Városlista
2024. október 28, hétfő - Simon

Hírek

2024. Október 26. 08:05, szombat | Külföld
Forrás: MTI

Izraeli légicsapás - Az izraeli légierő iráni célpontokat támadott hajnalban

Izraeli légicsapás - Az izraeli légierő iráni célpontokat támadott hajnalban

Iráni célpontokat támadott az izraeli légierő szombat hajnalban.

A légitámadás több órán át, több hullámban tartott, a gépek katonai célpontokat, elsősorban rakéta- és légvédelmi rendszereket bombáztak - közölte az izraeli média.

A vadászgépek Izraelt fenyegető rakétákat gyártó üzemekre, iráni légvédelmi létesítményekre mértek csapást, amelyek korlátozhatnák a légierő cselekvési szabadságát, valamint föld-föld ballisztikus rakéták indító állomásait támadták. Egy katonai forrás szerint mintegy húsz iráni célpontra mért csapást Izrael.

A hadműveletben több tucat izraeli vadász-, hírszerző, és légi-üzemanyagtöltő repülőgép vett részt Irán területén, több helyszínen. A harci gépek biztonságban visszatértek - közölte az izraeli média.

Az okozott károk felmérése tart, de az IDF már most szélesebb cselekvési szabadsággal rendelkezik - jelentették izraeli katonai források. Közölték: bebizonyították, hogy a zsidó állam bárhol támadhat a Közel-Keleten.

„Ha az iráni rezsim elköveti azt a hibát, hogy újabb eszkalációba kezd, kötelesek leszünk válaszolni rá” - közölte az izraeli hadsereg szóvivője szombat reggel.

Címkék: háború, izrael

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 27. 07:42, vasárnap | Külföld

Földrengést okozott az izraeli légicsapást követő robbanás

A polgári védelem földrengésre figyelmeztetett Észak-Izraelben egy libanoni lőszerraktár felrobbantása nyomán - jelentette a helyi média szombaton Izraelben.

2024. Október 26. 08:07, szombat | Külföld

Putyin: Moszkva kész az észszerű kompromisszumra

Oroszország kész észszerű kompromisszumokra az ukrajnai rendezés érdekében, de érdemi tárgyalások nem folynak - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök pénteken a Rosszija 1 televíziós csatornának.

2024. Október 24. 08:02, csütörtök | Külföld

A Fehér Ház újabb részleteket közölt az Oroszországba érkező észak-koreai katonákról

Megerősítette szerdán a washingtoni Fehér Ház egy tisztségviselője, hogy értesüléseik szerint október elején észak-koreai katonák érkeztek Oroszország keleti részébe.