Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2012. Október 04. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Új adócsomagot készített a Nemzetgazdasági Minisztérium

Új adócsomagot készített a Nemzetgazdasági Minisztérium

Az origo hírportál birtokába jutott 300 paragrafusból álló dokumentum a cégek számára egyszerűsítést és kedvezményt is tartalmaz. A nemzetgazdasági miniszter megerősítette: van ilyen csomag. Matolcsy György úgy fogalmazott, hogy olyan adókönnyítésekről van szó, amelyek vagy az adórendszerben meglevő terheket csökkentik, vagy az adóhatékonyság ügyében tett lépéseket teszik egyszerűbbé.

A miniszter szerint a tervezett adóváltozások 100 milliárd forinttal több pénzt hagynak a családoknál, és 150-200 milliárd forinttal csökkentik a vállalkozók terheit. A hírportál azt írta: a csomag legnagyobb, 100 milliárdot meghaladó eleme, hogy a személyi jövedelemadóban megszűnik a félszuperbruttó, így jövőre mindenkire 16 százalékos szja-teher vonatkozik. Illetékváltozás lesz a termőföldek adásvétele után, de a mentesség is bővül, jövőre már a házastársnak sem kell fizetnie illetéket az örökölt vagyon után, az első lakáshoz jutó fiataloknak alacsonyabb lenne az illeték mértéke, illetve kedvezményt kaphatnak. Növelnék az egészségügyi szolgáltatási járulékot 170 forinttal, ez főleg a kiegészítő tevékenységet végző egyéni vállalkozókat, vagy társas vállalkozókat érinti. A tervek között szerepel az egységes befizetési számla létrehozása. Szintén lazítás, hogy üzletág átruházásakor a cégeknek nem kell áfát fizetniük a jövőben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:58, péntek | Belföld

A veszprémi helyi közlekedésben áll forgalomba Magyarország első elektromos csuklós autóbusza

A veszprémi helyi közlekedésben áll forgalomba Magyarország első elektromos csuklós autóbusza, a V-Busz Kft. három elektromos járművel zöldíti a város közösségi közlekedését.

2024. Augusztus 02. 07:55, péntek | Belföld

Hétvégén meleg idő várható, záporokkal, zivatarokkal

Hétvégén meleg idő várható, de több helyen kialakulhat zápor, zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. Augusztus 02. 07:46, péntek | Belföld

Dömötör Csaba: évi 60-80 milliárd forintot hozhat az országnak a reptér

A becslések szerint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a jövőben évente akár 60-80 milliárd forintot hozhat az országnak - írta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön a Facebook-oldalán.

2024. Augusztus 01. 07:50, csütörtök | Belföld

OKF: ma indulnak a magyar tűzoltók Észak-Macedóniába

Csütörtök reggel indulnak azok a magyar tűzoltók Észak-Macedóniába, akik segítenek az erdőtüzek megfékezésében.