Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Június 27. 01:50, hétfő | Helyi sport

Újabb érmek a világjátékokon

Újabb érmek a világjátékokon

A hétfői egy ezüst- és két bronzérméhez két újabb harmadik helyezést szerzett Göteborgban, aXVIII. Szervátültetettek Világjátékán Papp Károly. A tatabányai úszó a verseny negyedik napján a 100 méteres hátúszás eredményhirdetése

A megye másik versenyzője, az Etén élő, 18 esztendős Kovács Anna szerdán 400 méteres futásban eddigi legjobb teljesítményét produkálta. 77.54-es eredménye, amely egyben országos csúcs is, Göteborgban bronzérmet hozott számára. Csütörtökön 200 méteren nagy küzdelemben szintén harmadik helyen végzett, s akár az ezüstérem is megszerezhető lett volna, ha nem fárad ki a döntő előtt egy órával zajló előfutamban. Az atlétának távolugrásban is sikerült elrepülnie a dobogó harmadik fokáig.

Annáról 3 hónapos korában derült ki, hogy vesebeteg, állapota 13 éves koráig rendszeres orvosi kontroll vizsgálat mellett lassan romlott, majd 13 éves korában került fel a vese-várólistára. Rendkívül szerencsés volt, 3 és fél hónapos várakozás után vese transzplantáción esett át, azóta jól érzi magát.

2009-ben a Trappancs Egyesület sporttáborában, Kaposvárott kezdett el ismerkedni az atlétikával, amit azóta fő sportágának választott, és heti 2-3 edzésre jár. Kitartásának, szorgalmának és a hazai kvalifikációs eredményeinek köszönhetően került be a szervátültetett válogatott csapatba. Nevelő edzője Janó Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 15. 08:00, hétfő | Életmód

Kálid Artúr kapta a Hollósi Frigyes-díjat

Kálid Artúr kapta idén a Hollósi Frigyes-díjat; az elismerést a közönség szavazatai alapján a Hyppolit, a lakáj címszerepéért nyerte el a Kőszegi Várszínház Köz-Játék Fesztiválján.