Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2011. Június 27. 01:50, hétfő | Helyi sport

Újabb érmek a világjátékokon

Újabb érmek a világjátékokon

A hétfői egy ezüst- és két bronzérméhez két újabb harmadik helyezést szerzett Göteborgban, aXVIII. Szervátültetettek Világjátékán Papp Károly. A tatabányai úszó a verseny negyedik napján a 100 méteres hátúszás eredményhirdetése

A megye másik versenyzője, az Etén élő, 18 esztendős Kovács Anna szerdán 400 méteres futásban eddigi legjobb teljesítményét produkálta. 77.54-es eredménye, amely egyben országos csúcs is, Göteborgban bronzérmet hozott számára. Csütörtökön 200 méteren nagy küzdelemben szintén harmadik helyen végzett, s akár az ezüstérem is megszerezhető lett volna, ha nem fárad ki a döntő előtt egy órával zajló előfutamban. Az atlétának távolugrásban is sikerült elrepülnie a dobogó harmadik fokáig.

Annáról 3 hónapos korában derült ki, hogy vesebeteg, állapota 13 éves koráig rendszeres orvosi kontroll vizsgálat mellett lassan romlott, majd 13 éves korában került fel a vese-várólistára. Rendkívül szerencsés volt, 3 és fél hónapos várakozás után vese transzplantáción esett át, azóta jól érzi magát.

2009-ben a Trappancs Egyesület sporttáborában, Kaposvárott kezdett el ismerkedni az atlétikával, amit azóta fő sportágának választott, és heti 2-3 edzésre jár. Kitartásának, szorgalmának és a hazai kvalifikációs eredményeinek köszönhetően került be a szervátültetett válogatott csapatba. Nevelő edzője Janó Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 05. 18:21, vasárnap | Belföld

Marad a hideg idő

A következő napokban is marad a hideg idő, a hét közepén néhol mínusz 10 foknál is hidegebb lehet. Emellett napsütésre, de olykor havazásra is készülni kell

2021. December 05. 18:09, vasárnap | Belföld

Több mint 112 ezer határsértőt fogtak el eddig Magyarországon

Több mint 112 ezer határsértőt fogtak el, és több mint 1500 embercsempész ellen indítottak eljárást idén eddig Magyarországon - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton az M1 aktuális csatornán.

2021. December 05. 16:31, vasárnap | Kék hírek

7 év börtön elől menekült, fejvadászok kapták el

Az 56 éves szlovák állampolgárságú férfit a magyar fejvadászok fogták el.

2021. December 05. 15:06, vasárnap | Külföld

Keddtől az indulás előtt is tesztet kell végezniük az Angliába utazóknak

Jövő keddtől az indulás előtt is koronavírus-tesztnek kell alávetniük magukat mindazoknak, akik Angliába utaznak - közölte szombaton a brit egészségügyi miniszter.