Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. December 12. 07:12, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Januártól megszűnik a KRESZ rutinvizsga

Januártól megszűnik a KRESZ rutinvizsga

Januártól megszűnik a KRESZ-rutinvizsga. A tanulóknak a forgalmi vizsgán kell majd számot adniuk arról, hogy képesek-e uralni a járművet.

Derül ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendeletéből. Szakértők szerint ez veszélyes lehet.

A Magyar Autósiskolák Szövetségének elnöke az InfoRádiónak elmondta: bár a rutinvizsgát megszüntetik, azt még nem tudni, hogy megszűnik-e a járműkezelési oktatással kapcsolatos tanpálya-kötelezettség is.

Meg lehet tanulni az autó kezelését közúton, egy kevésbé forgalmas helyen, de ez a módszer közel sem olyan biztonságos, mintha ezt tanpályán végeznék - emelte ki Rajna Ervin, aki szerint nem derül ki a szabályozásból, hogy a tanulónak számot kell-e adnia arról, hogy uralja-e a járművet. Ha ezt a forgalmi vizsgába integrálják, az meglehetősen veszélyesnek tűnik - véli a szakember.

Bár a C típusú jogosítvány megszerzésének előfeltétele, hogy meglegyen a B típusú, mégis előírják a rutinvizsgát - mutatott rá Rajna Ervin, miért nem tartja jónak az új rendeletet.

Addig nem szabad kiengedni senkit a forgalomba, amíg nincs tisztában a jármű kezelésével - ezt már Pausz Ferenc, közlekedésbiztonsági szakértő mondta az InfoRádiónak. A közlekedésbiztonsági szakértő szerint ha nincs rutinvizsga, megnő az oktatók felelőssége, mert ők lesznek azok, akik kivisznek valakit a forgalomba, éles helyzetbe úgy, hogy nem biztos, hogy rendelkezik megfelelő ismeretetekkel.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott