Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Június 21. 06:54, kedd | Belföld

Játszva fejlődni az óvodában - pályázati felhívás

Játszva fejlődni az óvodában - pályázati felhívás

Pályázat az óvodáskori játékos kompetenciafejlesztés lehetőségeiről


„Óvodás életkorban a gyermek legelemibb pszichikus szükséglete, létformája a játék. Ebből következően a gyermek napi hét-kilenc órányi játékszükségletét ki kell elégíteni, és meg kell hagyni a játék semmi mással nem helyettesíthető szerepét, funkcióját a gyermek életében. A játékon keresztül tapasztalja meg a körülötte lévő világ sokszínűségét, szerzi ismereteit, tanul, örömökhöz, sikerélményhez jut. A játék a gyermek számára a legfőbb élményforrás, ugyanakkor a személyiség fejlesztésének színtere, a tanulás, a készség- és képességfejlesztés leghatékonyabb módja.” Pala Károly
A Gémklub Kft. a logikai és képességfejlesztő játékok elkötelezett fejlesztője Magyarországon. Olyan népszerű fejlesztőjáték márkák forgalmazójaként vált ismertté, mint a Thinkfun vagy a Selecta. Az óvodapedagógusok mindig nagy örömmel veszik kézbe a többek között a térbeli látást, vagy a logikai gondolkodást is fejlesztő, nemzetközileg is jegyzett játékainkat – magyarázza Aczél Zoltán játékfejlesztő, a Gémklub alapítója.
A Gémklub most az óvodai játékkultúra iránti elkötelezettsége kifejezéseképpen pályázattal segíti az óvodák kompetenciafejlesztő játékokhoz való hozzájutását. A budapesti állami és alapítványi óvodáktól az adott intézményben működő készségfejlesztő program beküldését remélik, különös tekintettel a játékos fejlesztésre vonatkozó tapasztalatokra kíváncsiak. A pályázók jövőre vonatkozó elképzeléseit is várják, hogy megtudják, milyen fejlesztőjátékokra lenne szükségük további eredmények eléréséhez.
Az óvodai komplex nevelési, oktatási munka támogatásának hatékony eszköze a helyesen megválasztott edukatív játékok rendszere. A nevelési területek elméletileg differenciáltak, elkülönültek, a gyakorlatban azonban egy irányba mutatnak. Nevelési cél a gyermek motiváltságának, kíváncsiság ébrentartása, a kreativitás előtérbe helyezése. Óvodai feladat ismeretek nyújtásával, s a megszerzett ismeretek játékos használatával a kompetenciaérzés kialakítása. A jól működő óvoda megteremti annak a lehetőségét, hogy a gyermek a játékokon keresztül hatékonyan szerezhesse meg azokat az ismereteket, élményeket, melyek segítenek a tanulás örömének az átélésében, így a gyermek iskolába lépéskor sikeresebben tud alkalmazkodni az iskolai követelményekhez, élethez -mondta Jesztl József pedagógus, a pályázat mentora a játék fontosságáról.
A pályázatokat 2011. folyamán negyedévente, fejlesztőpedagógusokból álló szakmai zsűri bírálja el. Az első beküldési határidő 2011. június 30. A pályzatokat a palyazat@gemklub.hu levélcímre várják. A pályázók között értékes fejlesztőjátékok kerülnek kiosztásra. A fődíj egy 50 ezer forint értékű, a második díj egy 30 ezer forint értékű, míg a harmadik díj egy 20 ezer forint értékű fejlesztőjáték ajándékcsomag, csupa-csupa Thinkfun és Selecta játék.

További információ: http://www.gemklub.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.