Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2011. Június 21. 06:54, kedd | Belföld

Játszva fejlődni az óvodában - pályázati felhívás

Játszva fejlődni az óvodában - pályázati felhívás

Pályázat az óvodáskori játékos kompetenciafejlesztés lehetőségeiről


„Óvodás életkorban a gyermek legelemibb pszichikus szükséglete, létformája a játék. Ebből következően a gyermek napi hét-kilenc órányi játékszükségletét ki kell elégíteni, és meg kell hagyni a játék semmi mással nem helyettesíthető szerepét, funkcióját a gyermek életében. A játékon keresztül tapasztalja meg a körülötte lévő világ sokszínűségét, szerzi ismereteit, tanul, örömökhöz, sikerélményhez jut. A játék a gyermek számára a legfőbb élményforrás, ugyanakkor a személyiség fejlesztésének színtere, a tanulás, a készség- és képességfejlesztés leghatékonyabb módja.” Pala Károly
A Gémklub Kft. a logikai és képességfejlesztő játékok elkötelezett fejlesztője Magyarországon. Olyan népszerű fejlesztőjáték márkák forgalmazójaként vált ismertté, mint a Thinkfun vagy a Selecta. Az óvodapedagógusok mindig nagy örömmel veszik kézbe a többek között a térbeli látást, vagy a logikai gondolkodást is fejlesztő, nemzetközileg is jegyzett játékainkat – magyarázza Aczél Zoltán játékfejlesztő, a Gémklub alapítója.
A Gémklub most az óvodai játékkultúra iránti elkötelezettsége kifejezéseképpen pályázattal segíti az óvodák kompetenciafejlesztő játékokhoz való hozzájutását. A budapesti állami és alapítványi óvodáktól az adott intézményben működő készségfejlesztő program beküldését remélik, különös tekintettel a játékos fejlesztésre vonatkozó tapasztalatokra kíváncsiak. A pályázók jövőre vonatkozó elképzeléseit is várják, hogy megtudják, milyen fejlesztőjátékokra lenne szükségük további eredmények eléréséhez.
Az óvodai komplex nevelési, oktatási munka támogatásának hatékony eszköze a helyesen megválasztott edukatív játékok rendszere. A nevelési területek elméletileg differenciáltak, elkülönültek, a gyakorlatban azonban egy irányba mutatnak. Nevelési cél a gyermek motiváltságának, kíváncsiság ébrentartása, a kreativitás előtérbe helyezése. Óvodai feladat ismeretek nyújtásával, s a megszerzett ismeretek játékos használatával a kompetenciaérzés kialakítása. A jól működő óvoda megteremti annak a lehetőségét, hogy a gyermek a játékokon keresztül hatékonyan szerezhesse meg azokat az ismereteket, élményeket, melyek segítenek a tanulás örömének az átélésében, így a gyermek iskolába lépéskor sikeresebben tud alkalmazkodni az iskolai követelményekhez, élethez -mondta Jesztl József pedagógus, a pályázat mentora a játék fontosságáról.
A pályázatokat 2011. folyamán negyedévente, fejlesztőpedagógusokból álló szakmai zsűri bírálja el. Az első beküldési határidő 2011. június 30. A pályzatokat a palyazat@gemklub.hu levélcímre várják. A pályázók között értékes fejlesztőjátékok kerülnek kiosztásra. A fődíj egy 50 ezer forint értékű, a második díj egy 30 ezer forint értékű, míg a harmadik díj egy 20 ezer forint értékű fejlesztőjáték ajándékcsomag, csupa-csupa Thinkfun és Selecta játék.

További információ: http://www.gemklub.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 22. 09:47, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

2024. Június 22. 09:46, szombat | Belföld

Meteorológia: heves zivatarok alakulhatnak ki a délkeleti, keleti országrészben

Szombaton napközben elsősorban az ország délkeleti, keleti felén valószínű zivatarok kialakulása, és akár heves zivatarok is lehetnek - írta a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán péntek este.

2024. Június 22. 09:38, szombat | Belföld

A 17. századból származó női papucsot találtak a veszprémi várnegyed feltárása során

A 17. századból származó női papucsot és csipkedíszes selyemruhát találtak a szakemberek a veszprémi várnegyed feltárása során.

2024. Június 21. 12:08, péntek | Belföld

NGM: az üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlaga alatt maradtak

Az üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlagárai alatt maradtak, a családok védelme érdekében a kormány továbbra is folyamatosan nyomon követi az árak alakulását