Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Június 22. 09:24, szerda | Helyi

Jó tanácsok a gépjárműfeltörés megelőzésére

Jó tanácsok a gépjárműfeltörés megelőzésére

Betörhetik az ablaküveget az utasterében lévő értékek megszerzéséért.

Bevásárló- és üzletközpontok, piacok, kirakodóvásárok, pályaudvarok, temetők parkolóinak környéke rendezvények alkalmával, de egy nagybevásárlás alatt is megtelnek gépjárművekkel. A parkolókban van a legnagyobb az esély a gépkocsi feltörés elkövetésére is.
A nagy rohanások során sokan figyelmetlenül járműveikben látható helyen hagyják értékeiket (mobiltelefon, táska, pénztárca). Az elkövetőknek akár pár másodperc is elég, hogy e figyelmetlenséget kihasználva, feltörjék a járművet, megszerezve a kiszemelt értékeket és akár jelentős kárt okozzanak az autóban.
Az áldozattá válás megelőzése érdekében javasoljuk, hogy fokozottan figyeljenek értékeikre, fogadják meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait!
Értékes tárgyakat ne hagyjon kívülről látható helyen a gépkocsijában!
Személyes iratokat, a jármű okmányait, készpénzt és a bankkártyát tartsa magánál, ne hagyja a járművében!
Mindig zárja be az ajtókat, az ablakokat húzza fel, kapcsolja be a riasztót még akkor is, ha rövid időre hagyja el a gépkocsit!
A gépjárművet lehetőség szerint olyan helyen parkolja le, ahol látható, nem takarja el növényzet, nagyméretű tárgy vagy építmény!
Bevásárlást követően a csomagtartóban történő rakodás közben a jármű ajtaját feltétlenül zárja be, az utastérben ne hagyjon értéket (kézitáskát, pénztárcát, indítókulcsot, stb.)!
A gépjárműben hagyott értéktárgyai nincsenek biztonságban! Tegyen mindent járműve csomagterébe!
Minden esetben zárja le autóját, ablakait soha ne hagyja lehúzott állapotban!
Az utastérben semmit se hagyjon elől, az értéktelennek tűnő tárgyak az elkövető felé nézve értéket képviselhetnek!
Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, vagy a fentiekben ismertetett jogsértéseket tapasztal, azonnal értesítse a Rendőrséget a 112-es vagy 107-es segélyhívó telefonszámokon! Gépkocsifeltörés esetén fontos a helyszín eredeti állapotának megőrizése!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.